Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacțiile juriștilor PSD din Camera Deputaților la decizia coaliției de a respinge legea grațierii

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolicea iordache

Coaliția de guvernare PSD-ALDE a stabilit miercuri seară, la Vila Lac 1, să respingă în Camera Deputaților proiectul grațierii scris sub aceeași guvernare PSD-ALDE în timpul cabinetului Sorin Grindeanu. Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Nicușor Halici au spus, contactati de STIRIPESURSE.RO, că nu prea au ce comentarii să facă.

„Nu comentez. De ce ar trebui să comentez?”, a zis Florin Iordache, ministrul Justiției din perioada în care s-a elaborat la Guvern proiectul de lege. Întrebat de ce nu comentează ținând cont că este un proiect la care a lucrat, el a zis: „Tocmai de asta nu comentez”. Iordache a adăugat că nu știe de ce a decis coaliția respingerea legii grațierii.

„Ce comentariu să am, altul decat ca decizia coalitiei se aplica? Din moment ce coalitia a stabilit acest lucru, inseamna ca respingerea este oportuna”, a zis Eugen Nicolicea. Întrebat care este punctul său de vedere, acesta a răspuns: „M-ati auzit vreodata pe mine sa am un punct de vedere divergent fata de deciziile conducerii partidului odata ce s-au luat? Sunt un membru disciplinat de partid”.

„Nu sunt la curent. Sunt plecat”, a zis președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici. El a adăugat că nu înțelege unele lucruri, fără alte comentarii. „Nu înțeleg multe lucruri, cum sunt convins că mulți nu înțelegem, dar asta e viața”.

Legea grațierii a fost scrisă de Guvernul Sorin Grindeanu și a fost înregistrată la Senat pe 31 ianuarie 2017. Pe 8 mai 2017, legea a trecut tacit de Senat, după care a rămas îngropată în sertarele Camerei Deputaților.

Citește și: Lider PNL: Majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă. Trebuie să dispară voucherele, tichetele de vacanță .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.