Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a primit AJUTOR de la SRI

gov.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că a primit mai multe informaţii de la SRI, inclusiv legate de infecţiile nosocomiale şi de potenţiale probleme la modul cum s-au negociat şi semnat anumite contracte. 

Potrivit prim-ministrului, Ministerul Sănătăţii o să facă un audit asupra contractelor care au fost semnate până acum, iar Corpul de control al Guvernului face verificări pe baza informaţiilor primite de la SRI. 

"Ministerul Sănătăţii o să facă un audit şi asupra contractelor care au fost semnate până acum. Am primit mai multe informaţii în aceste zile şi de la Serviciul Român de Informaţii. Apropo, domnul director mi-a arătat că în ultimii ani a trimis autorităţilor guvernamentale mai multe informări legat de inclusiv de infecţiile nosocomiale. L-am rugat să-mi trimită o sinteză şi mi-a trimis acum o sinteză a informaţiilor pe care le avea, inclusiv potenţiale probleme la modul cum s-au negociat şi semnat anumite contracte. Corpul de control al Guvernului verifică pe baza acestor informaţii, face anumite verificări", a afirmat Cioloş, vineri, la Ministerul Sănătăţii, potrivit agerpres.ro

Prim-ministrul a menţionat că va cere şi autorităţilor publice locale care au în subordine spitale cu suspiciuni de probleme să lanseze un audit. 

"Am cerut şi conducerii Ministerului Sănătăţii să lanseze un audit pe unele contracte ale spitalelor care sunt în subordinea Ministerului şi o să cer acelaşi lucru şi autorităţilor publice locale care au în subordine spitale cu suspiciuni de probleme", a spus Dacian Cioloş. 

Întrebat dacă auditul va viza inclusiv contractele pentru dezinfectanţi, premierul a răspuns: "Da, contracte pentru dezinfectanţi, pentru biocide. În primul rând pe astea ne concentrăm, pentru că pe astea am informaţii acum, anumite informaţii care să ne permită să lansăm anumite piste (...). Sunt unele informaţii pe care le-am primit care datează de un an sau doi, dar o să verificăm totuşi modul în care au fost elaborate specificaţiile tehnice şi au fost negociate contractele"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.