Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș candidează la șefia noului grup politic al lui Emmanuel Macron/SURSE

www.facebook.com
dacian ciolos

Liderul PLUS Dacian Cioloș vrea să candideze pentru șefia grupului în Parlamentul European „Înnoim Europa”, au declarat surse politice, informează Mediafax. Din grup fac parte ALDE, mișcarea „En marche” și Alianța USR-PLUS.

Citește și: Liderul USR, declarație care naște controverse: Aș vota o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

„Înțeleaptă decizie Nathalie Loiseau de a renunțat la candidatura pentru președinția grupului Renew Europe, ex ALDE. Românul Dacian Cioloș, fost premier și fost comisar pentru Agricultură ar trebui să joace aici un rol important”, a scrie, joi, pe Twitter Jean Arthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE.

Grupul ALDE a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloș a precizat într-o postare pe Facebook că Alianța USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice și moderne.

Guy Verhofstadt a anunţat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE şi dorinţa de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mişcarea "Renaşterea europeană" propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianţa USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.