Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș sau Costin Borc? Războiul amazoanelor pentru cucerirea PNL

adriana saftoiu alina gorghiu

Tehnocrații sunt la un pas de intrare în arena politică. Anunțul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care vorbea de o decizie de grup în cazul în care se vor decide să intre în PNL. Zvonul privind o asemenea mutare umbla de ceva vreme în zona politică așa că anunțul nu a surprins pe nimeni - vezi AICI.

Vezi și: Pentru prima dată după războiul rece, Germania cere cetățenilor să-și facă provizii

Adevărata bătălie însă se va da în interiorul PNL. În fapt vechiul PNL și vechiul PDL nu au fuzionat niciodată și perspectivele sunt destul de slabe. Cele două partide funcționează în continuare cu conduceri și lideri separați, chiar dacă la nivel oficial sunt președinți unici prin unele organizații. Cum unui eventual Congres înainte de parlamentare i s-a pus definitiv cruce, adevărata bătălie se dă acum pentru o cât mai bună poziționare post-parlamentare.

Citește și: SURSE - Primele cifre din sondajul PNL: tehnocratii stau foarte slab. Scorul lui Iohannis

Și de la micile orgolii se ajunge la adevărate războaie. Nu e un secret pentru nimeni că partea PDL încearcă impunerea unui om care să sape temeinic la temelia co-președintelui Alina Gorghiu văzută de unii ca fiind viitor președinte unic. Acest om se numește Adriana Săftoiu, actual prim-vicepreședinte al PNL București și omul care are promisiunea fermă că va fi nr.1 la Camera Deputaților la organizația pe Capitală. La un moment dat colegi ei din vechiul PDL au văzut-o și încă o mai vad ca fiind o posibilă înlocuitoare a lui Vasile Blaga (retras între timp din diverse motive) și un om cu potențial să preia frâiele unui partid unic ieșit șifonat din parlamentare.

Lucrurile ar fi rămas la un război între două doamne dacă nu ar fi apărut complicația tehnocrată.

Deși inițial Alina Gorghiu era fan declarat al vicepremierului Costin Borc pe care îl vedea chiar preluând partidul, în acest moment ea s-a reorientat spre premierul Dacian Cioloș. În atari condiții fani Borc au devenit foștii PDL-iști în frunte cu Adriana Săftoiu.

Surse din PNL susțin pentru STIRIPESURSE.RO că în partid domnește confuzia și neîncrederea reciprocă pentru că inclusiv oferta electorală a partidului se va tranșa în baza deciziei tehnocraților.

Dacian Cioloș ezită în a intra în partid și atunci varianta de rezervă e ca el să rămână tehnocrat, dar o parte din echipa lui să o facă și să preia partidul în frunte cu Costin Borc și atunci partea PDL marchează sau Dacian Cioloș ia taurul de coarne și intră în partid și atunci partea vechiului PNL ca mărșălui triumfal.

Vezi ș: Dragnea începe marșul trădării

Cum jocul politic pare mult mai complicat și ține și de variantele de negociere post-alegeri, vechiul PDL marșează acum foarte puternic pe preluarea unor funcții cheie foarte utile pentru congres și continuarea politicii de discreditare în media a colegilor de partid

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.