Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș de mână cu Ioana Mihăilă la redeschiderea unui spital, pus pe CRITICAT: O palmă pe care statul central o primeşte

Facebook
Dacian Cioloș

Implicarea comunităţii locale din oraşul braşovean Victoria, alături de primarul USR PLUS Camelia Bertea, în redeschiderea spitalului din localitate, închis în urmă cu 10 ani, este "o palmă pe care statul central o primeşte", care nu este capabil ''să facă şi să susţină astfel de proiecte'', a declarat joi premierul desemnat, Dacian Cioloş.

El a menţionat că, pe viitor, de oriunde se va afla, va sprijini astfel de iniţiative.

"E un lucru care ar trebui să facă parte din normalitate, însă, în vremurile pe care le trăim, este unul extraordinar. (...) Este extraordinar că acest spital a fost construit prin implicarea comunităţii, prin voluntariat, donaţii, prin benevolat (...) şi lucrul acesta este şi o palmă pe care statul central o primeşte, pentru că nu e capabil să facă şi să susţină astfel de proiecte. Am avea nevoie de zeci, sute de astfel de proiecte. (...) Sper să înţeleagă şi politicienii că avem în România din ce în ce mai mulţi oameni care şi-au pierdut răbdarea şi care nu mai stau să aştepte să facă cineva în locul lor, ci iau iniţiativa, care vor schimba societatea din România şi care, sunt convins, vor da curajul şi altora să meargă spre normalitate", a spus Dacian Cioloş, preşedintele USR.

Citește și: VIDEO - Florin Cîțu îi impune o CONDIȚIE IMPOSIBILĂ lui Dacian Cioloș, după blocarea negocierilor: 'Discutăm după ce își asumă această greșeală'

Totodată, premierul desemnat a menţionat că speră ca noul guvern să fie cât mai repede învestit pentru a se putea realiza proiectele din PNRR, program care are destule resurse financiare pentru domeniul Sănătăţii.

"În aceste momente ne tânguim cine preia guvernarea, cine are curajul s-o facă, cum facem împărţelile, combinaţiile, când de fapt sunt atât de multe lucruri de făcut în practică", a afirmat Dacian Cioloş, prezent la redeschiderea spitalului.

Primarul oraşului Victoria, Camelia Bertea, a mulţumit comunităţii locale care a contribuit cu bani, pentru mobilier şi dotări, dar şi muncind voluntar la reamenajarea spitalului, alături de forţa de muncă pusă la dispoziţie de firmele autohtone, care au sprijinit, de asemenea, acest proiect.

Totodată, ea a menţionat că nu a primit niciun leu de la Guvern pentru redeschiderea spitalului orăşenesc, în pofida numeroaselor demersuri pe care le-a făcut.

"Am făcut nenumărate demersuri la ministerul sănătății, la Guvern şi, din păcate, nu am primit niciun ban", a afirmat Camelia Bertea.

La redeschiderea spitalului orăşenesc din Victoria a mai participat şi fostul ministru USR PLUS al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean şi prefectul Braşovului, liberalii Adrian Veştea şi respectiv Cătălin Văsii.

Pentru redeschiderea spitalului a fost strânsă, din donaţii făcute de localnici şi de românii din diaspora, suma de 90.000 de euro. Spitalul îşi va desfăşura activitatea în subordinea Consiliului Local, care a alocat suma de 152.000 euro pentru investiţii şi funcţionare.

Până în prezent, cel mai apropiat spital de oraşul Victoria, care are aproximativ 20.000 de locuitori, se află la peste 30 de kilometri distanţă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.