Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș nu exclude o candidatură la prezidențiale: 'Sunt gata să fac orice e nevoie' / Ce dezvăluiri incendiare face fostul premier

Parlamentul European
Dacian Cioloș

Sunt gata să fac orice e nevoie pentru a ne asigura că în 2024 nu mai suntem în situația de a alege între PSD și AUR, între o guvernare incompetentă dovedită și extremism, a declarat sâmbătă Dacian Cioloș, cu privire la o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale.

„Sunt mereu întrebat despre ce urmează să fac, de relațiile cu PNL sau USR, dacă voi candida la prezidențiale. Spun foarte clar: Sunt gata să fac orice e nevoie pentru a ne asigura că în 2024 nu mai suntem în situația de a alege între PSD și AUR, între o guvernare incompetentă dovedită și extremism! Din acest motiv cred că e necesară toată deschiderea, pentru un proiect politic, care să includă susținerea unui proiect prezidențial serios, care să strângă laolaltă forțele politice responsabile și oamenii care vor să facă echipă, fie că intră într-un partid fie că nu. În loc să alegem răul cel mai mic, în loc să alegem între Simion sau Ciolacu, cred că e timpul să alegem pe cineva care spune clar ce vrea el să facă în calitate de președinte al României și cum vrea să facă asta și care e proiectul său”, a declarat Dacian Cioloș în cadrul conferinței „Reperul nostru: România Europeană”.

El propune organizarea de alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Președinție.

„Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, tineți minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta. Poate a venit timpul să votăm și un proiect prezidențial, nu doar un om. Dacă strângem rândurile și în acest proiect politic există și alți oameni serioși care își doresc să candideze la prezidențiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Președinție. Sunt multe lucruri care ne unesc, haideți ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale să organizăm aceste „open primaries”, deschise și pentru cei care sunt în partidele care ne susțin, dar și pentru cei care așteaptă un proiect, o alternativă, care așteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent și cu viziune”, a mai spus Dacian Cioloș.

Europarlamentarul spune că următorul președinte trebuie să „pună piciorul în prag” pentru intrarea României în Schengen.

„Următorul președinte al României trebuie să arate că reprezintă interesele României Europene. Europa și România nu se contrazic. Însă asta înseamnă că următorul președinte al României trebuie să pună piciorul în prag: Până când România și Bulgaria nu intră în Schengen, NU există altă prioritate pe agenda Consiliului European”, a spus Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.