Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic, dezvăluiri EXPLOZIVE despre lupta Ponta-Coldea: O televiziune, motiv de disensiune

twitter.com
Florian Coldea

Dan Andronic, omul care a vorbit despre celula de criză care a lucrat la realegerea lui Traian Băsescu, în noaptea alegerilor din 2009, în casa lui Gabriel Oprea, face noi dezvăluiri. Într-un editorial în Evenimentul Zilei, jurnalistul Dan Andronic vorbește despre cazul Realitatea Tv, care a fost un motiv de disensiune între fostul premier Victor Ponta și Florian Coldea. Acesta descrie cum a fost salvată televiunea Realitatea TV de către Florian Coldea în ciuda faptului că era constant atacată de Victor Ponta.

„Controlul asupra mass-media a constituit o miză importantă, iar televiziunile de știri au reprezentat întotdeauna câmpul preferat de bătaie al politicienilor. Un caz special a fost cel al Realității TV. Trecută de la Sorin Ovidiu Vîntu, după perioada de management asigurată de Sebastian Ghiță, la grupul Cozmin Gușă - Maricel Păcuraru, televiziunea de știri a devenit anti-Ponta în 2014.

Lovitură CUMPLITĂ pentru un cunosct lanț de hipermarketuri: Decizia luată în instanță

Iar Sebastian Ghiță care crease o nouă entitate, România TV, a devenit unul din cei mai aprigi adversari ai acestora.

Față de momentul anului 2009, când Laura Codruța Kovesi își punea problema punerii la punct a Realității TV, la momentul descris mai jos, SOV intrase în pușcărie, cedase managementul succesiv lui Elan Schwarzenberg, iar apoi cuplului Păcuraru-Gușă. Care în alegerile prezidențiale din 2014 jucau de partea PNL, Crin Antonescu, ulterior a lui Klaus Iohannis, ceea ce-l enerva teribil pe Victor Ponta, devenit prim-ministru și candidat la președinție.

Situația acesteia, la fel ca a majorității presei, nu era deloc roză, chiar vreau să precizez că nu acuz nici una din părți pentru întâmplările pe care le voi relata. În urmă cu aproape 6 ani, pe 7 septembrie 2011, judecătorul sindic Mariana Moncea de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea debitoarei şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva REALITATEA MEDIA SA, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru REALITATEA TV şi REALITATEA FM.

„Al cărui câmp tactic este mai tare!”

Procedura normală de insolvență nu poate depăși 5 ani, dar Realitatea TV emite în continuare! Pare la fel de ciudat, nu?

În realitate, în 2014 și 2015, aici a avut loc un conflict latent între premierul Victor Ponta și prim-adjunctul SRI Florian Coldea.

O luptă a influențelor, după principiul: „Al cărui câmp tactic este mai tare!”.

Arestări în dosarul CFR la fier vechi: Directorul general și alte trei persoane, trimise după gratii

A fost cel al lui Florian Coldea.

Așa cum ne-a confirmat o sursă din apropierea imediată a premierului: „Ponta s-a contrat cu Coldea pe tema Realității TV. Au fost discuții în cadru neoficial. Ponta îi reproșa acestuia că protejează Realitatea TV, permițând continuarea procedurii de insolvență în afara legii. Coldea îi spunea că nu-i normal ca Realitatea TV să dispară, că nu-i normal ca Ghiță să aibă atâta putere mediatică. Și a câștigat Coldea”.

Un armistițiu de scurtă durată

Trebuie spus că a existat și un armistițiu între Victor Ponta și Realitatea TV, mediat de Gabriel Oprea care a încercat să-l împace
pe Cozmin Gușă cu premierul. Numai că acesta a fost de scurtă durată.

În acest context, nu mai are rost să dezvolt amenzile date de CNA, deciziile președintei CNA Laura Georgescu...

Premierul Victor Ponta nu a cedat, iar una din instituțiile aflate în subordinea sa, ANAF, a sesizat, în aprilie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media, compania-mamă a postului Realitatea TV, companie care, după 4 ani de la deschiderea procedurii insolvenței, „este lăsată să-și continue activitatea, acumulând datorii noi (...)”, iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele „sunt deja compromise”, după cum menționa un articol publicat de Hotnews.

ANAF acuza, exemplificând prin situația creditorului GMG Media Box, „protejarea anumitor creditori în detrimentul altora”. Iar instituția prezintă și cauzele care, în opinia sa, au dus la situația actuală:

- peste 35 de hotărâri ale judecătorului sindic au fost casate sau modificate de instanța superioară;

- „Curtea de Apel a reținut (...) că judecatorul sindic ia decizii ilegale”;

- Judecătorul sindic „acordă termene foarte lungi pentru soluționarea aspectelor esențiale în procedură”;

- „Sunt luni întregi în care activitatea debitoarei nu este supravegheată în niciun fel”;

- „procedura de comunicare a cererilor ce urmează a fi judecate este nelegală”.

Consultând avocații părților implicate în acest dosar, care au dorit să rămână anonimi, am obținut în unanimitate aceeași părere, sintetizată de unul din ei: „Ceea ce s-a întâmplat în acest dosar este halucinant! Orice decizie lua judecătorul sindic în disprețul legii, noi o atacam la Curtea de Apel, câștigam, dar nu obțineam nici un rezultat. Termenul următor de judecată era identic,
ignora deciziile Curții de Apel, deși nu avea nici un drept… Nici un judecător nu procedează așa decât dacă are o protecție foarte
mare!”.

Iar judecătorul sindic din acest caz părea sigur că o are!

Mai ales că lucrurile au rămas în același punct, iar „câmpul tactic” își dovedise eficiența.

Ponta vorbește despre insolvența „Realitatea Media”

Victor Ponta nu renunță și în septembrie 2015 revine cu o postare pe Facebook în care menţionează că sunt patru ani de când SC „Realitatea Media” SA a fost declarată în stare de insolvenţă şi că a acumulat datorii şi în acest interval.

„La momentul declarării insolvenţei, datoriile către Bugetul de stat consolidat erau în sumă de 36,04 millioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar că nu a plătit nimic din datorie, dar a acumulat în plus 56,59 milioane de RON (neplătind
nimic din datoriile curente pe care orice altă firmă sau persoană fizică le achita conform legii). În total, datoriile actuale către bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) şi în fiecare zi se acumulează noi sume!”, a susţinut
premierul.

Mai mult, Ponta spunea că cei de la Realitatea TV se laudă cu sprijinul PNL. Numai că nu-l mai asculta nimeni…”, scrie Dan Andronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.