Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, IRONII la moţiunea de cenzură: 'După Ion Iliescu, Liviu Dragnea este cel mai mare rău care i se întâmplă acestei ţări'

dan barna

Liderul Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, unde este dezbătută moţiunea de cenzură a PNL, că, după Ion Iliescu, Liviu Dragnea este cel mai mare rău care i se întâmplă acestei ţări, iar guvernul Dăncilă este unul care nu face decât să încerce să îl scape de la puşcărie. El a precizat că formaţiunea politică pe care o conduce va vota moţiunea şi i-a îndemnat şi pe ceilalţi parlamentari să nu aleagă „trecutul întunecat”, scrie News.ro.

Barna şi-a început discursul spunând: „Mai mult decât soarta guvernului condus de Viorica Dăncilă, un prim-ministru, care ne face nu atât de ruşine cât mai ales de râs, în faţa lumii, azi decidem ce fel de ţară vom fi”.

El a vorbit despre o Românie care ar trebui să fie dreaptă, în care „furtul nu este cinste” şi „în care papaya nu e ghindă”, despre o ţară europeană.

„După condamnare şi reluarea protestelor faţă de Liviu Dragnea, Uniunea Salvaţi România a devenit victima unei campanii de intimidare şi incitare la ură. Ne confruntăm cu o avalanşă de ştiri false care încearcă să creeze imaginea unui val mincinos de violenţe inventate membrilor USR. Este o campanie îngrozitor de asemănătoare cu propaganda regimului Iliescu împotriva golanilor din Piaţa Universităţii. Atunci, oamenii care protestau erau bande fasciste şi rămăşiţe ale legionarilor. Acum, în plus, suntem şi sorosişti şi agenţi plătiţi de SUA şi Uniunea Europeană”.

El a făcut precizări şi despre interdicţia aplicată USR de a avea invitaţi în Parlament. „Aţi transformat Parlamentul în Unitatea Militară «Liviu Dragnea», printr-o pedeapsă colectivă demnă de comunismul anilor 50”.

„PSD a fost la butoane în marea majoritate a acestor 28 de ani. Adevărata politică responsabilă este aceea care nu scoate oamenii în stradă. În momentul în care populaţia este atât de nemulţumită încât protestează masiv, politicianul a dat faliment”.

El a vorbit despre „contra mitinguri de autobuz şi tunuri cu apă”. „Am văzut ordinul ministrului de Interne, care cerea măsuri ferme pentru manifestanţii paşnici, apoi am văzut jurnalişti reţinuţi şi colegi de-ai noştri urcaţi în dube ale jandarmeriei, cu cătuşele la mâini, pentru simplul fapt că strângeau semnături pentru o iniţiativă cetăţenească de supravieţuire morală, «Fără Penali în funcţii publice»”.

„Aceasta este România lui Dragnea”, a concluzionat Barna. „Aceasta este România unde prim-ministru e doamna Dăncilă! O ţară în care oamenii sunt asmuţiţi unii mpotriva celorlalţi. De 18 luni şi după trei guverne, nu faceţi nimic altceva decât să modificaţi legile Justiţiei, ca să-l scăpaţi pe Dragnea de puşcărie. Şi acum mii de oameni vă strigă din faţa Parlamentului: «Nu vrem să fim o ţară de hoţi!»”.

El a continuat: „Nu USR-ul este problema PSD, ci propria neputinţă de a oferi ceea ce aţi promis. Unde ne-a dus miraculosul dumneavoastră program?”.

Alegătorilor PSD el le-a transmis că au fost „minţiţi” încă o dată. „Oamenii pe care i-aţi ales nu fac nimic pentru voi. Nu noi, cei de la USR, suntem de vină că oamenii pe care i-aţi ales nu reuşesc să vă asigure un trai mai bun. Nu noi suntem de vină că ţara merge prost. Protestele noastre nu sunt faţă de voi”.

„După Ion Iliescu, Liviu Dragnea este cel mai mare rău care i se întâmplă acestei ţări. Am pierdut cel puţin 20 de ani din cauza unui comunist avid de putere, iar acum riscăm să pierdem alţi 20 de ani din cauza unui infractor care încearcă să scape de pucărie”.

Situaţia acestui guvern este atât de precară, a mai spus Barna, încât şi cuvântul „incompetent” este „prea sofisticat”. România are nevoie de un guvern „competent, în slujba cetăţeanului, un guvern adevărat, nu unul marionetă manipulată de un infractor condamnat”.

„Uniunea Salvaţi România va vota moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. Credem că această moţiune este printre ultimele şanse de a evita transformarea României într-o dictatură similară Rusiei lui Putin, Turciei lui Erdogan sau Ungariei lui Viktor Orban. E singura cale înainte, spre Europa, spre binele nostru comun ca naţiune. Alegeţi împreună cu noi viitorul României, nu trecutul ei întunecat!”.

Moţiunea a fost citită miercuri, în plenul Parlamentului, de Radu Mihail, senator USR.

Viorica Dăncilă a participat la citirea moţiunii, a susţinut un discurs în mod repetat întrerupt de protestele parlamentarilor USR şi PNL, care au strigat „Demisia!”, în timp ce Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au urmărit din birou desfăşurarea şedinţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.