Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna a primit feedback de la cetățeni - metodologia votului prin corespondenţă este complicată. Ce intenționează să facă liderul USR

Inquam Photos / George Calin
dan barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat luni că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cetăţenii a reieşit că procedura votului prin corespondenţă ar fi complicată, dar şi insuficient popularizată. 

Astfel, întrebat dacă e mulţumit de numărul de români din diaspora care s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, el a replicat: "Nici pe departe". 

"Am fost întrebat chiar ieri, în Slobozia, de către o familie venită în vacanţă. O doamnă îmi spunea: 'Sunt şapte paşi. Eu, femeie cu facultate, nu am reuşit să trec de pasul cinci. Se trimite un e-mail, trebuie să îţi vină în 24 de ore. Dacă nu răspunzi, procesul de blochează. Oamenii se plâng că legea e bună, ajută - într-adevăr sunt trei zile de vot, pe de o parte, există acest mecanism de vot prin corespondenţă - dar metodologia prin care acest vot prin corespondenţă devine realitate este considerată - şi vă spun exact, din stradă - este considerată complicată şi foarte greu de urmărit. Şi spuneau: 'Sunt foarte mulţi colegi, români din diaspora, care nu au studii superioare, care muncesc acolo şi care efectiv şi-au prins urechile în modalitatea de acces la votul prin corespondenţă", a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Parlament.

Lovitură de teatru: Investigațiile împotriva premierului ceh Andrej Babis au fost oprite (presă)


Liderul USR a menţionat că intenţionează să facă o interpelare în Parlament pe această temă. 

"E foarte bine că am creat un instrument prin care românii din diaspora se asigură că nu mai stau la acele cozi revoltătoare, dar dacă acest instrument nu poate fi folosit, dacă pentru asta trebuie studii la o facultate de calculatoare, lucrurile nu sunt în regulă", a spus Barna. 

Totodată, a opinat că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Autoritatea Electorală Permanentă ar fi trebui să promoveze mai mult instrumentele de vot destinate românilor din afara ţării. 

"Mulţi oameni nu au auzit nici astăzi despre ele (modalităţile de vot, n.r.) sau au auzit, aşa, ca o ştire că ar exista ceva. În momentul în care nu ne pasă cu adevărat şi nu folosim resursele pentru a informa românii din diaspora, pentru a le pune le dispoziţie procedura, iar procedura să fie una facilă, pe care să o poată accesa oricine, tot exerciţiul pare doar o demonstraţie de comunicare", a conchis Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.