Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna cere guvernului abroge ordonanțele pe fiscal și fondul suveran

Agerpres
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a cerut, joi, guvernului să abroge ordonanțele pe fiscal și fondul suveran, deoarece ”sabotează stabilitatea economică”. El a mai cerut Executivului ”să înceteze cu manipularea economică pe datele economice pentru că este un lucru extraordinar foarte grav” potrivit mediafax.

”Guvernarea domnului Liviu Dragnea strică România la toate încheieturile. Primul lucru pe care îl cerem Guvernului Dăncilă este să respecte legea, avem un Guvern care funcționează în afara legii, pe foarte multe paliere. Trec peste faptul că trebuia să avem buget în luna noiembrie, conform legii. Cerem Guvernului să abroge cele două ordonanțe, atât cea pe fiscal, cât și cea privind fondul suveran, pentru că sunt ordonanțe care s-au dovedit deja că sabotează stabilitatea economică a României, au fost contestate inclusiv de Ministerul Justiției, să construiască bugetul pe cifre reale, vedem că datele care au fost puse în spațiul public, se contrazic, nu sunt corelate, pare că este un buget scăpat din mână, este evident o dovadă a incompetenței. Dar cerem acestui Guvern să înceteze cu manipularea economică pe datele economice pentru că este un lucru extraordinar foarte grav, una din cauzele pentru care România se împrumută la cea mai mare rată a dobânzii din UE, suntem în jurul a 5% , în condițiile în care media europeană este între 1 și 2, și la stat restabilirea este evident, sub 1”, a afirmat Dan Barna.

Președintele USR cerut PSD-ALDE ”să revină” la colaborarea cu UE și SUA, deoarece sunt parteneri reali ai României.

” Vedem o preocupare de a direcționa dezvoltarea statului spre zona Rusia și China. Cerem acestui Guvern, cerem PSD- ALDE, majorității parlamentare, să revină la colaborarea cu partenerii reali ai României, cu Uniunea Europeană, cu SUA, să folosească fonduri europene și să înceteze cu aceste parteneriate ruso-chinezești”, a exprimat Barna.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, OUG privind măsurile fiscale, numită și OUG privind „taxa pe lăcomie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.