Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna cere Guvernului publicarea raportului GRECO despre România

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a cerut, vineri, premierului Viorica Dăncilă să publice de urgență raportul Greco, desființarea imediată a Secției Speciale și luarea măsurilor necesare ”pentru reistaurarea statului de drept din România”, potrivit Mediafax.

”Cerem Guvernului publicarea de urgență a ultimului raport GRECO despre România! Zilele trecute a fost adoptat un nou raport GRECO referitor la situația justiției din România, care se anunță a fi dezastruos pentru țara noastră. Deja nu mai vorbim doar de îngrijorarea exprimată de o instituție europeană. Vorbim de posibilitatea unor sancțiuni care vor costa foarte mult România pe termen nedefinit. Iar principala problemă este una pe care Uniunea Salvați România - USR a semnalat-o încă din primul moment: existența și activitatea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați.”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR a acuzat Guvernul că ”tergiversează intenționat” publicarea raportului Greco, după ce ”PSD și ALDE au tăvălit efectiv justiția din România”.

”După ce PSD și ALDE au tăvălit efectiv justiția din România și au forțat trecerea ei sub controlul total al corupților și acoliților lui Dragnea sau Tăriceanu, începe să se vadă gravitatea consecințelor asupra românilor. În aceste condiții Guvernul tergiversează intenționat publicarea acestui raport. Să vă fie rușine! Ați încercat să distrugeți democrația și statul de drept din România și ați fugit, de fiecare dată, de orice formă de răspundere prin amânări, manipulare ordinară și încălcări ale statului de drept!”, a mai scris liderul USR.

Dan Barna cere premierului Viorica Dăncilă să publice de urgență raportul și să desființeze Secția Specială.

”USR cere oficial prim-ministrului Viorica Dăncilă publicarea de urgență a acestui raport, desființarea imediată a Secției Speciale și luarea fără nicio întârziere a tuturor măsurilor necesare pentru reinstaurarea statului de drept din România la nivelul unui stat membru al Uniunii Europene! Orice întârziere denotă încă o dată modul corupt, incompetent și lipsit de orice urmă de responsabilitate în care guvernați România!”, a conchis Dan Barna.

Citește și: SURSE - Varianta lui Ponta pentru prezidențiale face valuri în ALDE, Pro România și PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.