Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna continuă circul de ziua lui Brâncuși: 'Îl invit pe Ciolacu la Primăria Sectorului 1'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Cel mai bun omagiu pentru Brâncuși este să-i cunoaștem opera, afirmă Dan Barna: „Spun asta pentru că l-am văzut pe dl Ciolacu de la PSD supărat pe artă și artiști zilele astea. I-aș recomanda, cu prietenie, să meargă să vadă operele expuse la Primăria Sectorului 1”.

„Ziua Brâncuși. Cred că cel mai bun omagiu pentru acest mare român este să îi cunoaștem opera. Să mergem să o vedem când avem ocazia, să citim despre viața autorului și să tragem concluziile care se impun. Am putea, de exemplu, să arătăm prețuire artiștilor noștri mult mai devreme, când nu s-au ridicat încă pe culmile faimei și recunoașterii mondiale”, transmite vicepremierul Dan Barna, lider al USR, relatează Mediafax.

El i-a lansat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, invitația de a merge să vadă „operele expuse la Primăria Sectorului 1”.

„Spun asta pentru că l-am văzut pe dl Ciolacu de la PSD supărat pe artă și artiști zilele astea. I-aș recomanda, cu prietenie, să meargă să vadă operele expuse la Primăria Sectorului 1. Și, poate, va găsi undeva o vorbă bună pentru tinerii lor autori. Măcar astăzi”, conchide Barna.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Statuetele din holul Primăriei Sectorului 1 nu sunt „Drăcoaice”, ci operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București, iar expoziția este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși, afirma Clotilde Armand.

Constantin Brâncuşi, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, din judeţul Gorj, şi decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franţa, figură centrală în mişcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

 

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.