Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, după decizia CCR: 'Vom obliga acest Birou permanent să pună în dezbatere şi pe ordinea de zi iniţiativa cetăţenească'

Agerpres
Dan Barna

USR se va folosi de toate resursele juridice şi legislative pentru a obliga conducerea Parlamentului să pună în dezbatere şi pe ordinea de zi a plenului iniţiativa cetăţenească "Fără penali", care a fost declarată constituţională de CCR, a afirmat, marţi, preşedintele partidului, Dan Barna, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

"Anticipăm o continuare a luptei la nivelul Parlamentului. Vom folosi (...) toate resursele juridice şi resursele pe care legislaţia ni le pun la dispoziţie pentru a obliga acest Birou permanent să pună în dezbatere şi pe ordinea de zi iniţiativa cetăţenească şi pentru a ajunge la acel referendum prin care cetăţenii români vor vota un lucru foarte simplu - cei condamnaţi penal nu mai trebuie să ne reprezinte din nicio poziţie", a declarat liderul USR, la Parlament.

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul momentului! Marian Godină a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

El a spus că nu se aşteaptă ca majoritatea parlamentară să sprijine iniţiativa. "Probabil în următoarele săptămâni şi luni va fi lupta din Parlament pentru a ajunge iniţiativa pe ordinea de zi a plenului, apoi o să vedem cum se va termina şi această luptă şi când va fi realist acest referendum, pentru că nu mă aştept ca această majoritate între ghilimele, pentru că ea nu mai există, să promoveze iniţiativa", a spus Dan Barna.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

Potrivit preşedintelui USR, acest referendum pentru modificarea Constituţiei nu va fi unul consultativ, precum cel care urmează să fie organizat pe 26 mai. "Referendumul pe care îl avem în vedere, cel de la 'Fără penali', nu este unul consultativ, în momentul în care el se va realiza şi cetăţenii vor vota modificarea se va întâmpla automat, în comparaţie cu referendumul consultativ pe care preşedintele îl va organiza pe 26 mai", a explicat Barna.

Citește și: Olguța Vasilescu iese la rampă! ‘Guvernul României adoptă mâine’

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, că iniţiativa legislativă cetăţenească de revizuire a legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, îndeplineşte prevederile constituţionale, au precizat, oficiali ai CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.