Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, furtunos după decizia lui Marcel Vela: 'Pe cât de populară, pe atât de greșită'

captura Antena 3
Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, apreciază că măsurile speciale impuse în contextul pandemiei riscă să fie "prelungite artificial" prin decizia de a trimite poliţiştii să interacţioneze masiv cu categorii vulnerabile.

"Starea de urgenţă trebuie să rămână un act excepţional şi să nu se prelungească nicio secundă mai mult decât e nevoie. Am spus deja în intervenţiile publice de zilele acestea că vom vota pentru decretul care prelungeşte starea de urgenţă. Facem asta pentru că este evident că nu am trecut de faza cea mai grea a pandemiei şi e nevoie în continuare de măsuri speciale. Însă ele nu trebuie prelungite artificial prin decizii luate pe baza unor calcule politice care riscă să producă pagube mult mai mari decât orice beneficiu de moment. O astfel de decizie a fost luată aseară de ministrul Marcel Vela de la Interne, care a anunţat că, de Paşti, trimite poliţiştii să interacţioneze masiv exact cu acele categorii vulnerabile care trebuie protejate", arătă liderul USR, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că decizia ministrului de interne este "pe cât de populară, pe atât de greşită".

Marcel Vela susține că este 100% în acord cu ministrul Sănătății: Respectăm Ordonanța Militară


"Strategia anunţată de ministrul Vela nu face decât să pună la îndoială exact elementul central al mesajului de luptă împotriva Covid-19: distanţarea socială. Prin crearea de excepţii riscăm să creăm premise de extindere a epidemiei şi, în consecinţă, să risipim iresponsabil tot efortul făcut de români în ultima lună de zile", menţionează Dan Barna.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, marţi, că distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20,00.

"Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, în afara curţii sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanţare socială, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor", a precizat Marcel Vela.

El a mai arătat că prescura de Paşte poate fi luată vineri şi sâmbătă din locurile special amenajate în afara bisericilor şi că pe declaraţia obligatorie credincioşii trebuie să menţioneze numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă.

"Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiazmă şi vin, numită Paşti, sfinţită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7,00 - 17,00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, evident cu respectarea măsurilor de protecţie - mască sanitară, distanţă socială - distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare", a declarat Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.