Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna își dezvăluie COȘMARUL: 'Imaginaţi-vă cât de complicat ar fi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat că USR va participa la consultările cu premierul interimar, Ludovic Orban, în vederea stabilirii datei alegerilor locale, afirmând că punctul de vedere al Uniunii va fi stabilit de către Biroul Naţional al partidului.

Totodată, el a menţionat că organizarea scrutinului local în aceeaşi zi cu eventuale alegeri anticipate ar reprezenta "un coşmar logistic".

Citește și: Ludovic Orban a transmis! Liderii partidelor parlamentare sunt invitați la consultări

"E foarte bine că au loc aceste consultări. Ar fi fost poate mai bine şi poate rezultatul ar fi fost altul dacă şi la angajarea anterioară şi la ordonanţa privind alegerile ar fi existat aceste consultări şi, poate, unele prevederi, dacă s-ar fi regăsit sau nu s-ar fi regăsit acolo, aveam alt rezultat. Vom da curs, fără îndoială, invitaţiei de marţi la discuţie. Sunt trei date în momentul de faţă: 14, 21 sau 28 - fiecare cu plusuri şi minusuri. Poziţia noastră este, cumva, legată de faptul că alegerile în aceeaşi zi (cu anticipatele - n.r.) ar fi un coşmar logistic. Sau la o zi distanţă... Imaginaţi-vă cât de complicat ar fi ca o parte din membrii comisiei electorale ai unei secţii să termine de numărat voturile de sâmbătă şi alţii să aibă urne goale şi curate şi pregătite pentru voturile de duminică dimineaţa. De aia noi considerăm că o soluţie ar putea să fie, poate, o săptămână între cele două în situaţia în care se va ajunge şi la anticipate. Dar acestea sunt discuţii care vor avea loc acolo. Ca poziţie, o să discut cu colegii din Biroul Naţional şi până marţi vom susţine una dintre date", a precizat, pentru AGERPRES, Barna.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

El a atras atenţia asupra faptului că tot în luna iunie vor avea loc şi examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională.

"Dacă vorbim strict de locale, atunci într-adevăr trebuie să ţinem cont - am înţeles că sunt programate Capacitatea şi Bacalaureatul în două dintre cele trei date - şi atunci trebuie văzut cât de fezabilă va fi data pe care o vom alege", a menţionat el.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis, vineri, o invitaţie liderilor partidelor parlamentare la consultări în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale şi a măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.