Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: Opriți dărâmarea învățământului românesc! Sistemul educațional are nevoie de o schimbare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

Dan Barna a reacționat după demiterea Ecaterinei Andronescu de la ministerul Educației. Liderul USR a afirmat că sistemul educațional din România are nevoie de o schimbare totală de paradigmă și de un proiect strategic care să pornească de la vârf.

„Opriți dărâmarea învățământului românesc (...) Sistemul educațional din România are nevoie de o schimbare totală de paradigmă și viziune și de un proiect strategic care să pornească de la vârf. Inspectorii școlari sau directorii numiți politic trebuie să rămână doar o amintire a României lui Dragnea și Andronescu. Programa școlară trebuie schimbată din temelii, iar sistemul învechit de predare, rămas captiv într-o lume de tranziție post-comunistă, trebuie să facă loc unor modele occidentale de succes. Nu ne mai putem permite ca elevii să depindă de manuale unice scoase de o editură controlată de partidul aflat la putere și scrise de persoane prinse în jocul corupției politice”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR afirmă că Viorica Dăncilă l-a propus pentru interimat la ministerul educației pe Daniel Breaz, un om care a ieșit în evidență doar prin greșelile gramaticale făcute în ieșirile publice.

„A plecat de la Ministerul Educației, pentru a câta oară, Ecaterina Andronescu. Interimar va fi Daniel Breaz, un om care a ieșit în evidență doar prin discursurile cu greșeli gramaticale grave în toate ieșirile publice. E deja metoda obișnuită prin care PSD distruge statul român, fărâmiță cu fărâmiță, printr-un model de promovare a cadrelor care aduce aminte de alte vremuri. Fiecare ministru al Educației adus de PSD a promis că va profesionaliza educația din România, însă nu a făcut decât să adâncească și mai mult caracatița prin care politicul controlează școlile și inspectoratele. Ca în nepermis de multe alte domenii, și în educație PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli sau cât mai puțin incomozi ajung în funcții înalte, nicidecum pe bază de competență și integritate”, a adăugat Barna.

El a adăugat că statul român are nevoie de o reformă a sistemului educațional.

„Românii demonstrează peste tot în lume ce potențial avem, însă e nevoie ca elevii și studenții să treacă prin școli din străinătate sau să se bazeze aproape exclusiv pe studiu individual pentru a arăta ce pot cu adevărat. O societate în deplină cunoștință de cauză nu va mai permite niciodată perpetuarea imposturii și corupției în regim organizat care să ducă la un faliment al siguranței publice precum cel la care asistăm în aceste zile. Avem nevoie de o altă viziune. Avem nevoie de o reformă a sistemului educațional bazată pe o cu totul altă paradigmă. Românii merită un sistem educațional care să aibă grijă de generațiile viitoare”, a mai scris liderul USR.

Reacția vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la ministerul Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce în mașini cu străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.