Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, replică pentru Tudorache, de la PLUS, care a criticat luptele din USR-PLUS:'Să fac ca Liviu Dragnea, acolo îl numesc pe Gigel și acolo pe Alexandra?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna i-a dat replica coordonatorului tehnic al USR-Plus care a dezvăluit pe Facebook despre luptele din interiorul Alianței pentru candidaturile la alegerile locale. În direct la Digi 24, Dan Barna a declarat că Dragoș Tudorache nu face decât să deschie în metafore o luptă firească între colegi, în dorința firească a fiecăruia de a-și impune argumentele.

Citește și: Iohannis a primit premiul ‘Coudenhove-Kalergi’; Tusk: ‘I-am propus să fie președintele Consiliului European, a refuzat’

"Mesajul acesta trebuie privit în logica negocierilor pe care le avem în aceste zile în alianță, firești de altfel, în fiecare jude', tocmai pentru închide aceste județe și de a putea să avem oferta alienței s-o avem închisă la nivel național. Din această perspectivă, metaforele lui Dragoș sunt un dialog pe care îl avem permanent pentru a-i încuraja pe colegii noștrii din filiale să privească dincolo de dorința firească de materializare a implicării politice din ultimii ani, să privească obiectivul acesta comun de a oferi o alternativă credibilă și diferită vechii clase politice. Cât despre această întrebare a lui Dragoș Tudorache "ce nu sunt destule funcții pentru toți", sunt într-adevăr niște candidaturi, la primărie de exemplu, unde este o poziție, nu sunt două și atunci evident că fiecare coleg încearcă să-și maximizeze argumentele. Din această perspectivă, da, în alegeri este un număr finit de funcții și este firesc să fie așa, tocmai de aceea încercăm să folosim instrumente cât mai obiective, cum sunt sondajele, prin care vom debloca majoritatea situațiilor unde colegii caută soluția cea mai bună. Colegii se luptă acum pentru șansa de a candida și de a  prezenta electoratului oferta USR-Plus. Alternativa care era, să fac ca Liviu Dragnea, acolo îl numesc pe Gigel și acolo pe Alexandra?", a declarat Dan Barna.

"Mă uit la negocierile pentru locale și încerc să accept încleștarea pe viață și pe moarte din unele filiale. Oameni demni de tot respectul s-au lăsat prizonierii unor lupte mărunte. Fiecare încearcă să dovedească celuilalt că e mai bun și că merită mai mult. Și cu avantajul minimei distanțe încep să mă întreb de ce se războiesc cei care ar trebui să fie împreună? Nu sunt destule funcții pentru toți? Am câștigat oare deja alegerile astfel încât să împărțim nervoși blana ursului din pădure?", a scris Dragoș Tudorache, într-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.