Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna (USR) nu e siderat de acuzațiile ANI față de Clotilde Armand, ci de cine a făcut sesizarea: 'Nu este niciun motiv să nu o susţinem!'

Facebook
Dan Barna Clotilde Armand

Fostul lider USR Dan Barna a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile care i se aduc primarului Sectorului 1, Clotilde Armand că se va merge în instanţă şi evident că, dacă va fi necesar, se vor lua măsuri, dar în momentul de faţă nu este niciun motiv să nu o susţină partidul. Barna a mai precizat că Ministerul Fondurilor a transmis că primarii pot fi manageri de proiect, iar PSD are zero credibilitate pe acest domeniu, relatează News.ro.

  • Context: ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003. Vezi și: Cazul Clotilde Armand | O apărare greșită din start și un precedent nefavorabil

”Faptele sunt simple, astăzi vorbim de nişte sesizări nu vorbim despre dosar penal, umărire penală, vorbim de sesizări făcute de primarul Sectorului 1 acuzat cu urmărire penală în desfăşuare, că a prejudiciat cu peste un miliad de euro primăria, cel mai mare furt”, a spus Barna.

El a ironizat acţiunea PSD de la sediul USR Bucureşti. ”PSD vine la sediul USR să ne vorbească despre integritate, ei care l-au pus pe Marian Neacşu secretar general la Guvern, condamnat penal?”.

Deputatul USR a menţionat că primarul Clotilde Armand a respectat legea cu stricteţe şi a trimis toate întrebările adresate instituţiilor, privind legalitatea demersului.

Dan Barna a mai spus că USR nu se va dezice ”de un primar hărţuit permanent de această coaliţie” şi a ţinut să precizeze că Ministerul Fondurilor Europene a spus clar că primarii sunt eligibili pentru manageri de proiect”.

”Acum suntem în faza unor sesizări făcute de oponenţi politici condamnaţi penal, domnul Tudorache este ultimul care trebuia să facă o astfel de sesizare. Se va merge în instanţă şi evident că, dacă va fi necesar, se vor lua măsuri, dar în momentul de faţă nu este niciun motiv să nu o susţinem pe Clotilde Armand”, a mai comentat Barna, precizând că PSD are zero credibilitate pe acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.