Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Dan Ilie Morega nu scapă de brățara de supraveghere și va fi monitorizat de polițiști / Precizările Parchetului

Inquam Photos / George Calin
dan ilie morega

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega va avea brăţară de supraveghere, a anunţat, marţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a precizat că acesta va fi monitorizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi deoarece execută arestul la domiciliul în localitatea Baia de Aramă, informează news.ro.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins, marţi, o sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

“Respinge ca fiind rămasă fără obiect sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti de modificare a obligaţiilor impuse inculpatului Morega Dan-Ilie, …., pe durata măsurii arestului la domiciliu, în sensul încetării obligaţiei de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta instanţei.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au explicat că cererea respectivă a rămas fără obiect deoarece Dan Ilie Morega are brăţară şi va fi supravegheat de IPJ Mehedinţi.

„Nu s-a renunţat la brăţară şi s-a schimbat organul de supraveghere. Va executa măsura arestului la domiciliu la Baia de Aramă, pe raza IPJ Mehedinţi”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, are obligaţia de a nu părăsi domiciliul, fără permisiunea anchetatorilor

Tribunalul Bucureşti a decis pe 1 aprilie că Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, are obligaţia de a nu părăsi domiciliul, fără permisiunea anchetatorilor. Decizia magistraţilor este definitivă.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat  de mai multe ori la volan deşi nu mai are permis de conducere, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Un astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc", afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.

În plus, doctorii i-au recomandat - în fişa de externare - să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric, conform stirileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.