Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Mihalache, despre marele plan PSD-PNL pentru 2024: 'La ora aceasta există multă incertitudine în privinţa Preşedinţiei României'

romaniatv.net
Dan Mihalache

„În alegerile din 2024, bătălia se va da între PSD, PNL şi AUR, în diferite forme de agregare. Că va fi o bătălie în trei sau va fi o bătălie în doi, în sensul unui bloc PNL – PSD vs AUR, asta rămâne să vedem. La ora aceasta există multă incertitudine în privinţa Preşedinţiei României, opţiunile sunt deschise”, a spus Dan Mihalache, lider PNL şi ambasador al României în Republica Cipru, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

În emisiunea OFF/OnTheRecord, Dan Mihalache a vorbit şi despre anul electoral 2024 dar şi despre o potenţială revenire a sa în viaţa politică:

„România are nevoie ca în frunte să aibă o personalitate care să fie reprezentativă pentru ţară. România are nevoie de un om care înţelege şi care să dea direcţia unei schimbări în societate. Preşedintele trebuie să mişte societatea.

Este nevoie de un om care să încurajeze o schimbare internă a elitei politice şi care să restabilească standardele de competenţă şi management. Este nevoie de o primenire, ea nu se va produce peste noapte. Trebuie recâştigată competenţa managerială a conducerii statului. Altfel, oamenii vor crede că pot face orice pentru că oricum nu conduce nimeni. Degradarea climatului social vine şi din neîncrederea oamenilor în direcţia societăţii (...). Electoratul de azi al PNL nu mai este acelaşi cu electoratul din anii 2000. Nici electoratul PSD nu mai este acelaşi cu cel din anii 2000. Ideea că primarii aduc voturi – nu se mai verifică în aceeaşi proporţie. Cine îşi imagina că telefoanele date de cei din diaspora celor de acasă vor influenţa mai mult voturile? Mai ştie cineva dacă Televiziunea Română mai emite? Nu este în ordine că mecanismele de control parlamentar nu funcţionează, nu aş asista atât de pasiv la acest fenomen. A apărut un actor nou – se cheamă AUR. Tendinţa în electorat ne va însoţi câteva cicluri. Curentul social va rămâne şi îşi va găsi o expresie politică. Sunt nişte băieţi prin Bucureşti care spun: eh, o să refacem experienţa din 2000, băgăm candidatul PSD cu candidatul AUR iar candidatul PSD va câştiga cum a câştigat Ion Iliescu cu Corneliu Vadim Tudor. Nu suntem în ipostaza din 2000 – Ion Iliescu vs C. V. Tudor. Privesc cu scepticism şi nu cred în soluţiile cu vocaţie mesianică. Soluţiile cu vocaţie mesianică n-au adus decât belele pe capul societăţilor. Ştiu discuţiile de prin Bucureşti unde se fac planuri din cuţite şi pahare. Un candidat la Preşedinţie nu poate să cadă din elicopter, are nevoie de susţinere politică. Părerea mea este că bătălia se va da între PSD, PNL şi AUR în diferite forme de agregare. Că va fi o bătălie în trei, cu un USR – competitor minor, sau va fi o bătălie în doi, în sensul unui bloc PNL – PSD vs AUR, asta rămâne să vedem. Dar cred că la ora aceasta există multă incertitudine în privinţa preşedinţiei României, opţiunile sunt deschise. (...) Avem o Românie care ar trebui să-şi tragă sufletul şi să vadă dacă mai vrea să alerge sau nu. M-aş întoarce în politică pentru că simt că mai am câte ceva de făcut şi de spus. M-aş întoarce în politică dacă aş avea o echipă like minded şi care vrea să facă ceva”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.