Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Suciu (BNR), după scăderea drastică a dobânzii: 'Efectul este să avem o stabilizare a cursului de schimb. Decizia nu a fost luată într-un moment de panică'

dan suciu

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, Dan Suciu, a precizat că scăderea drastică a ratei dobânzii de politică monetară s-a făcut pentru a ajuta economia României prin stabilizarea  cursului de schimb si a dobânzilor.

Citește și: MApN: Cercetătorii militari români au realizat, în timp RECORD, un tip de IZOLETĂ

„Este un ansamblu de măsuri care va avea un impact puternic în piața. Va fi o situație de moment. Suntem conviși că acestă măsură de susținere va avea efectul scontat: o stabilizare  a cursului de schimb si a dobânzilor.

Am luat această decizie NU într-un moment de panica si de ingrijorare. Am stat să vedem  mai întai care au fost deceziile luate de guvern”, a precizat Dan Suciu.

Banca Națională a României (BNR) a operat vineri o tăiere semnificativă a ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2%, potrivit unui comunicat de presă. Decizia a venit în urma unei ședințe de urgență în care Consiliul de Administrație al BNR a adoptat un pachet mai larg de măsuri menit să atenueze impactul situației generate de epidemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.