Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tănasă (AUR), reclamat oficial de UDMR după scandalul uriaș din Parlament: 'A avut declaratii xenofobe și șoviniste!'

captura Digi 24
Dan tanasa

Dan Tănasă (AUR), reclamat Oficial de UDMR după scandalul uriaș din Parlament:

UDMR a depus o sesizare disciplinară pe numele deputatului Dan Tănasă, de la AUR, după scandalul de marți din Parlament.

  • Context: A fost scandal după scandal marți seară în Parlament. După ce George Simion i-a spus Dianei Șoșoacă „te agresez sexual”, deputații Dan Tanasă (AUR) și Daniel Ghiță (PSD) au mers la grupul parlamentarilor UDMR și s-au luat la ceartă cu aceștia. Scadalul s-a extins și la alte formațiuni, deputatul Ghiță l-a tras de ureche pe un deputat USR pe holul Parlamentului (mai multe, aici).

„Către

Biroul Permanent al Camerei Deputaților

În atenția Președintelui Camerei Deputaților

În temeiul art. 41 alin. (3) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului formulez următoarea

SESIZARE DISCIPLINARĂ

la adresa deputatului Dan TĂNASĂ, viceliderul grupului parlamentar AUR.

În fapt, în ziua de marți, 19 decembrie 2023, în cadrul ședinței comune consacrate dezbaterilor generale ale Legii bugetului de stat pe anul 2024, domnul deputat Dan Tănasă a avut un comportament provocator, iscând un scandal în toată regula prin declaratiile xenofobe și șoviniste făcute la adresa minorității maghiare din România.

Este absolut inadmisibil și regretabil ceea ce realizează deputatul AUR Dan Tănasă care nu este la prima ieșire de acest gen la adresa comunităților minoritare din România, acesta nu ratează nici o ocazie să aibă un discurs provocator și să apeleze la replici jignitoare la adresa grupului nostru, inclusiv în decursul dezbaterilor pe Legea bugetului.

Vă rog să-l sancționați disciplinar pe acest individ și să restabiliți ordinea în Parlamentul României! Așa nu se poate continua!

În drept, au fost încălcate prevederile art. 40 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului.

”Art. 40

(1) Este interzisă proferarea de insulte sau calomnii atât de la tribună, cât şi din sala de şedinţe.

(2) Se interzice dialogul între vorbitorii aflaţi la tribună şi persoanele aflate în sală.

(3) Cardul de vot electronic care permite deputatului sau senatorului accesul la mijloacele electronice de vot este personal. Utilizarea acestuia de către o altă persoană este interzisă.

(4) Este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, a şedinţei comune a birourilor permanente sau a şedinţei comune a comisiilor, prin alte mijloace decât prin mijloacele electronice aflate în dotarea Secretariatului General al Camerei Deputaţilor sau al Senatului ori prin mijloacele electronice utilizate de mass-media acreditate de Camera Deputaţilor ori, după caz, de către Senat. Prin excepţie de la teza anterioară, deputaţii sau senatorii pot transmite sau înregistra şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi şedinţa comună a comisiilor numai în perimetrul din sala de şedinţe alocat grupului parlamentar ai cărui membri sunt sau în cazul celor neafiliaţi în perimetrul alocat acestora.”

(5) În sala de şedinţe a plenului celor două Camere sau în sălile în care se desfăşoară şedinţele comune ale celor două birouri permanente ori şedinţele comune ale comisiilor sunt interzise:

a. participarea la desfăşurarea unui banner;

b. utilizarea violenţei fizice împotriva unui deputat, senator sau alt demnitar;

c. utilizarea violenţei verbale constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui deputat, senator sau alt demnitar.

Probatoriu:

Înainte de intervenția mea, care a avut loc la ora 21:15 (în intervalul 3:08:33 - 3:09:20 pe înregistrarea video a sedinței), a avut loc schimbul de replici dintre domnul Dan Tănasă și deputații grupului parlamentar UDMR, în apropierea băncilor grupului din plenul Camerei Deputaților.

Cu stimă,

Szabó Ödön

deputat UDMR”, se arată în sesizarea UDMR.

Vezi și: Daniel Ghiță, reclamat după agresiunile din Parlament: 'Au mai fost 15 plângeri cu privire la comportamentul lui!'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.