Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, în scandalul violatorilor: 'Nu aveţi remuşcări, domnilor senatori?'

Dan-Voiculescu

Dan Voiculescu se implică în scandalul stârnit de lăsarea în libertate a celor şapte tineri din Vaslui care au violat e elevă de liceu. Fondatorul trustului "Intact" aminteşte să, în 2012, a depus în Senat un proiect de lege care prevedea pedepse mult mai aspre peste viol, însă iniţiativa a fost respinsă.

"In 2012 am supus atentiei Senatului urmatorul proiect de lege: 'Propunere legislativă pentru modificarea Codului Penal in sensul cresterii limitelor pedepselor prevazute pentru savarsirea cu intentie a unor infractiuni contra vietii si a unor infractiuni grave referitoare la viata sexuala' (inclusiv pentru viol). Propunerea a fost respinsa de: 20-09-2012 Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi transmite avizul cu nr. 185-NEGATIV; 23-10-2012 Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări depune raportul cu nr. 326-NEGATIV; 12-02-2013 respins de Senat. Intrebare: nu aveti remuscari, domnilor senatori? Sunt convins ca daca aveati constiinta si ati fi votat pentru aceasta lege, tragedia ar fi putut fi evitata", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Legea propusă de Dan Voiculescu prevedea pedepse între 10 şi 25 de ani de închisoare pentru viol, între 15 şi 25 de ani dacă la violul a fost comis în grup şi închisoare pe viaţă dacă victima a avut sub 15 ani.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.