Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Gârbovan îl face praf pe Klaus Iohannis: 'S-a comportat ca un șef al procurorilor, iar procurorul șef al DIICOT s-a comportat ca un subordonat al acestuia'

dana gârbovan

Dana Gârbovan a comentat, la Antena 3, demisia lui Felix Bănilă din funcția de procuror-șef al DIICOT, după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să facă acest pas. Judecătoarea pe care Iohannis a respins-o pentru funcția de ministru al Justiției a precizat că gestul președintelui este unul fără precedent și o ingerință în justiție.

”Președintele s-a comportat ca un șef al procurorilor, iar procurorul șef al DIICOT s-a comportat ca un subordonat al acestuia. Lucrul este grav din mai multe perspective. DIICOT este singura structură la vârf de Parchet care avea un procuror-șef numit. Ceilalți sunt numiți prin delegație, ceea ce înseamnă instabilitate. Este un precedent extrem de periculos. Președintele l-a criticat pentru un caz concret, ceea ce înseamnă că, pe viitor, când mai sunt cazuri de impact mediatic, cu avantaje politicianiste, se va acționa la fel.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Președintele Iohannis spunea, acum un an, că va face tot ce va putea ca să apere independența justiției. Ei, o apără prin ingerințe.

Ministrul Justiției trebuia să înceapă procedura de revocare, așa e calea corectă, dacă tot se voia. S-a transformat președintele într-un fel de procuror șef, șef al procurorilor. ”Eu te-am numit, eu te demit!”, ceea ce nu e așa. Dacă sunt greșeli, sunt mijloace procedurale: Inspecția Judiciară, SIIJ, anchetă a Parchetului General. Unde este independența procurorilor, pentru care s-au semnat petiții, s-au făcut proteste, a făcut și președintele conferință de presă.”, a spus Dana Gârbovan.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.