Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă a subliniat importanţa unei strânse colaborări bilaterale, în cadrul întrevederii cu ministrul canadian al Apărării

Vioricas Dancila

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit vineri pe ministrul canadian al Apărării, Harjit Singh Sajjan, în cadrul întrevederii subliniind importanţa unei colaborări bilaterale cât mai strânse, cooperarea din domeniul apărării reprezentând un model în acest sens. 

"Premierul Viorica Dăncilă a apreciat modul în care românii care învaţă şi muncesc în Canada, oameni oneşti şi implicaţi, care vin cu cele mai bune gânduri, s-au integrat în această ţară. De asemenea, şeful Executivului a subliniat că este importantă o colaborare bilaterală cât mai strânsă, iar cooperarea din domeniul apărării reprezintă un model în acest sens", a informat Guvernul, prin intermediul unui comunicat de presă, citat de agerpres.ro

În cadrul întrevederii, la care a participat şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, au fost abordate teme de actualitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi implementarea măsurilor aliate de asigurare şi a prezenţei avansate adaptate. 

"Viorica Dăncilă a mulţumit părţii canadiene pentru sprijinul acordat României, prin contribuţiile consistente în implementarea măsurilor aliate de asigurare şi a prezenţei avansate adaptate pe flancul estic, ce transmit un mesaj puternic de solidaritate aliată. Prezenţa detaşamentului canadian dislocat în România pentru executarea misiunilor de Poliţie Aeriană Întărită, precum şi cu personal din Forţele Aeriene Române care îşi desfăşoară activitatea în Baza 57 Aeriană arată cooperarea excelentă pe dimensiunea militară, în context regional. În cadrul întâlnirii, a fost abordată şi tema împărţirii echitabile a sarcinilor în cadrul Alianţei, oficialul român reiterând faptul că România se află în al doilea an de alocare a 2% din PIB pentru apărare, iar din perspectiva planificării bugetare pentru anul 2019 şi estimările pentru anii următori, Guvernul României menţine obiectivul atingerii ţintei de 2% din PIB în ceea ce priveşte alocările pentru apărare", a informat Biroul de presă al Guvernului. 

Ministrul canadian al Apărării a mulţumit României pentru profesionalismul militarilor şi pentru parteneriatul solid construit în domeniul militar, apreciind faptul că ţara noastră a demonstrat seriozitate şi unitate în cadrul NATO. El a apreciat şi relaţiile "excelente" între Forţele Aeriene Canadiene şi cele ale Armatei României, consolidate în cele trei misiune de poliţie aeriană pe care militarii canadieni le-au desfăşurat în ţara noastră, dar şi în diferite alte misiuni şi exerciţii comune, arată sursa citată. 

"Ne bucurăm că avem în Canada o comunitate de români bine reprezentată. Avem premise foarte bune pentru o cât mai bună colaborare între România şi Canada", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.