Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: Am sesizat CCR pentru a soluționa acest blocaj creat de președintele Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională a României pentru a soluționa "blocajul" pe care l-a creat președintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, scrie Mediafax.

"Singura situație incertă în acest moment este creată de domnul Iohannis prin blocajul numirilor în două domenii importante, la Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării. Cred că jocul politic trebuie să înceteze îna ceastă perioadă. Ne dorim să avem o Președinție (a Consiliului UE - n.r.) de succes, iar acest lucru se poate face doar oferind legitimitate tuturor miniștrilor din Cabinet. De aceea astăzi am sesizat CCR pentru a soluționa acest blocat creat de domnul președinte. Nu mi-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar intereseul României este mai presus de o ambiție, de interesul politic sau de o campanie electorală", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul ședinței de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiți oameni slabi cu alții și mai slabi.

Citește și: România a preluat astăzi Președinția Consiliului UE în domeniul sănătății

Întrebat care este soluția pentru a ieși din impas Cabinetul Dăncilă, șeful statului a spus: "Soluția e a PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanți. Nu am finalizat analiza".

Lia Olguța Vasilescu, cea respinsă la ministerul Transporturilor și propusă acum la Dezvoltare, a declarat că de joi Ministerul Transporturilor intră în blocaj deoarece nu mai există ministru.

Klaus Iohannis a anunțat de săptămâna trecută că va lua o decizie după 1 Decembrie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare.

Șeful statului i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare și Lia Olguța Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguța Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării și Mircea Drăghici pentru Transporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.