Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: Până în prezent nu s-au înregistrat oameni în pericol în localităţile afectate de inundaţii; rămâne în atenţie situaţia pe Dunăre

Inquam Photos / George Călin
Inquam Viorica Dăncilă presă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că până în prezent nu există oameni în pericol în cele 48 de localităţi din 11 judeţe unde s-au înregistrat efecte ale inundaţiilor, dar rămâne în atenţie situaţia pe Dunăre, unde s-a emis cod hidrologic de pericol privind riscul de inundaţii, a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

"Creşterea temperaturii şi topirea rapidă a zăpezii au creat probleme în câteva localităţi din ţară, unde autorităţile sunt în alertă de peste 48 de ore. Până acum s-au înregistrat efecte ale inundaţiilor în 48 de localităţi din 11 judeţe, însă important este că nu avem persoane în pericol şi că avem un număr mic de locuinţe care sunt afectate. În această dimineaţă, erau în continuare închise trei drumuri naţionale şi pe alte trei drumuri naţionale se circula cu restricţii", a declarat prim-ministrul în deschiderea şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Dăncilă a adăugat că în perioada următoare "rămâne în atenţie situaţia pe Dunăre, unde s-a emis cod hidrologic de pericol privind riscul de inundaţii". 

"Vreau să mulţumesc Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apelor şi Pădurilor pentru buna cooperare şi monitorizare a situaţiilor existente şi pentru faptul că sunt şi acum pregătite să intervină, în condiţiile în care avem semnalate inundaţii sau alunecări de teren", a mai declarat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.