Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dâncu anunță un nou mutant: Guvernul tehnocrat socialist

vasile dancu

Vicepremierul și ministru al Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu a spus, joi seara, că el favorizează ideea unei impozitări progresive deoarece la nivel personal este „un om de stânga”.

Vezi și: SCANDALUL Polaris va lovi puternic în PSD

„Eu sunt un individ care, personal, sunt un om de stânga. Cred că sunt un intelectual de stânga și cred că o taxare progresivă care să fie acordată însă cu un sistem coerent și față de celelalte taxe, eu cred că ar putea să fie mult mai justă și să se ocupe de dezvoltare.

În România ce am văzut însă în ultimii ani, există, și eu fac și sondaje, am făcut sondaje și înainte, ideea de cotă unică a devenit un fel de panaceu. Chiar și cei care nu au cunoștințe foarte elaborate despre politică au considerat că aceasta este una dintre criteriile cele mai importante pentru un Guvern care se ocupă de dezvoltare”, a spus Dîncu la Unde TV.

Impozitarea progresivă a fost inclusă în programul de guvernare al USL în 2012, dar nu a fost aplicată niciodată. Erau prevăzute trei trepte de impozitare de 8%, 12% și 16% în funcție de veniturile contribuabililor, cota de bază urmând să fie aplicată celor cu salariile cele mai mici.

În acest moment în România se aplică cota de 16% de impozitare pentru veniturile firmelor și persoanelor fizice. Aceasta a fost implementată în urmă cu un deceniu.

Dîncu a mai spus că actualul Guvern „nu face politică” în cadrul proiectelor pe care le dorește promovate.

Ministrul Finanțelor Anca Dragu nu a vorbit despre o posibilă modificare a mecanismului de taxare a veniturilor. În schimb, a spus că salariul minim NU va crește de luna viitoare anul viitor. Acestă idee a fost întărită și de premierul Dacian Cioloș, care a spus că este nevoie de un studiu de impact înainte ca această măsură să ajungă pe masa Guvernulului.

Dâncu se află în acest caz departe de ceea ce își dorește șeful său pe linie ideologică (sic). Șeful PSD a reacționat violent la anunțul că salariul minim ar urma să fie blocat în continuare.

"Cel mai mare impediment este comunicarea gresita pe care a avut-o doamna ministru Anca Dragu. Au spus ca au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului pana la care sa se mareasca salariul minim si asupra calendarului de implementare. Nu suntem de acord ca salariul minim in Romania sa nu se mareasca sub nicio forma. In primul rand salariul minim din Romania este printre cele mai mici din Europa. In al doilea rand cetatenii romani au dreptul la o viata mai buna, sigur poate e bun un studiu de impact, dar sa nu creada Guvernul ca noi o sa acceptam sa se amane sine die.

Exista deja un studiu la Ministerul Muncii, realizat dupa o solicitare a FMI de de asta-vara din care reiese ca salariul minim poate fi dus pana la 1200 de lei. Eu cred ca pana la sfarsitul lunii ianuarie este suficient timp sa se dumireasca pana la ce nivel se poate mari salariul minim.

Vezi și: STENOGRAME Cum acționa rețeaua Truică-Andronic-Marcovici: NU trebuie să vorbim...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.