Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda: Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene trebuie să contribuie la simplificarea procedurilor pentru absorbția fondurilor europene!

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, susține într-un comentariu pe pagina personală de Facebook că în discuțiile avute în Comisia REGI din Parlamentul European a insistat ca în Cadru Financiar Multianual cu reprezentanții Germaniei care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene să se simplifice la maxim procedurile pentru absorbția fondurilor europene. El susține că în actuala conjunctură de criză este esențial ca beneficiarii de fonduri europene să aibă acces la ele repede:

”În cadrul reuniunii de astăzi a Comisiei REGI din Grupul PPE, am avut un schimb de opinii pe marginea noului Cadru Financiar Multianual cu reprezentanții președinției germane a Consiliului Uniunii Europene. Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene va începe la 1 iulie și se va concentra pe contracararea pandemiei şi a efectelor sociale şi economice ale acesteia.

Am intervenit în cadrul dezbaterii și am ridicat nevoia creșterii accesului la finanțarea Uniunii pentru beneficiari prin simplificarea procedurilor, astfel încât fondurile să devină mai accesibile în următoarea perioadă de programare.

Iată intervenția pe care am avut-o:

Aș dori să vă mulțumesc pentru disponibilitatea dumneavoastră pentru a ne întâlni înainte de începerea Președinției germane. Aveți sarcini foarte importante de gestionat în cadrul mandatului dvs., printre care negocierile în curs de desfășurare interinstituțională privind CPR și acordul privind CFM.

Comisia a dezvăluit sume consistente pentru finanțarea Planului de recuperare. Cu toate acestea, sunt personal interesat să știu cum intenționati să creșteti accesul la finanțarea UE pentru beneficiari prin simplificarea procedurilor, astfel încât fondurile să devină mai accesibile în următoarea perioadă de programare.

Beneficiarii potențiali doresc să se asigure că finanțarea în perioada următoare va fi disponibilă și că procedurile sunt mai flexibile și adaptate nevoilor de dezvoltare. Evident că sumele trebuie utilizate în deplină transparență prin cheltuieli responsabile.

Vă aduc un exemplu din sectorul agriculturii: măsurile Covid-19 aveau fonduri disponibile pentru depozitarea privată, dar beneficiarii nu au putut accesa banii din cauza procedurilor sofisticate. Vă mulțumesc.”, scrie Daniel Buda.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.