Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Craig și actorii din 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' i-au adus un omagiu regretatei Angela Lansbury

doordenker.nl
daniel craig

Daniel Craig şi actorii din "Glass Onion: A Knives Out Mystery" au adus duminică, la premiera europeană a acestui thriller de la Festivalul de Film de la Londra, un omagiu interpretei scriitoarei-detectiv din serialul "Murder, She Wrote", Angelei Lansbury, care a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 96 de ani, relatează luni AFP.

Angela Lansbury, care apare în această continuare a filmului "Knives Out" a fost "în viaţa mea, toată viaţa mea", a mărturisit Daniel Craig, precizând că filmul său preferat este "Bedknobs and Broomsticks" lansat în 1971 de studiourile Disney, în care a jucat actriţa americano-britanică, potrivit Agerpres.

"Este o binecuvântare să o avem în filmul nostru - şi ce viaţă uimitoare a avut", a spus Craig în faţa reporterilor în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc înaintea premierei europene a filmului.

Regizorul Rian Johnson a declarat că apariţia Angelei Lansbury în continuarea filmului poliţist din 2019 "Knives Out", alături de fosta vedetă de pe Broadway Stephen Sondheim, care a murit în noiembrie anul trecut, a urmat unor scurte vizite la locuinţele lor.

"Pe lângă simpla onoare de a-i avea în film (...) simplul fapt că am putut să petrec 10 minute cu fiecare dintre ei, să le spun ce a însemnat pentru mine activitatea lor a fost ceva cu adevărat special", a adăugat el.

"Glass Onion: A Knives Out Mystery", care reuneşte o distribuţie cu numeroase vedete, precum Edward Norton, Kate Hudson şi Janelle Monae, va ajunge în cinematografe doar o săptămână, luna viitoare, înainte de a fi difuzată pe Netflix din 23 decembrie.

O continuare "subversivă"

După succesul primului film - care a adus încasări de peste 300 de milioane de dolari la box office-ul mondial, în pofida unui buget de doar 40 de milioane de dolari - Daniel Craig revine în rolul detectivului privat Benoît Blanc.

Johnson, care a regizat anterior controversatul blockbuster "Star Wars: The Last Jedi", a reafirmat că noua sa franciză provine din dragostea lui pentru regina prolifică a romanelor poliţiste, Agatha Christie.

El şi-a dorit să fie la fel de "subversiv" ca şi scriitoarea britanică în această continuare cu Edward Norton în rolul unui miliardar vanitos din domeniul tehnologiei şi cu Kate Hudson care interpretează o "fashionistă" fără prea multă judecată.

În aceste romane, Agatha Christie a introdus "răsturnări de situaţie care, dacă le-ai pune în scenă astăzi, i-ar face pe oameni să spună 'este foarte subversiv' ", a declarat regizorul american.

"Dacă Agatha Christie ar scrie acum, ar avea ca personaje miliardari din domeniul tehnologiei. Ea nu scria piese de epocă, scria pentru vremurile ei şi toate lucrurile pe care le considerăm stereotipuri din romanele poliţiste erau figuri ale acelei epoci", a adăugat el.

Edward Norton nu s-a lăsat mult rugat să preia rolul fondatorului fictiv al unei aplicaţii online, mare parte din film desfăşurându-se pe insula sa privată din Grecia, ridicol de fastuoasă, în timp ce găzduieşte prieteni bogaţi.

"Cum să nu-ţi placă să iei în râs creierele luminate din domeniul tehnologiei?", a spus el zâmbind, adăugând că nu îi lipsesc exemplele din viaţa reală pentru a-şi imagina personajul.

Echipa de filmare s-a străduit din răsputeri să nu strice plăcerea spectatorilor dezvăluind indicii despre acest complot sinuos. Cu toate acestea, atât Rian Johnson cât şi Daniel Craig au confirmat că detectivul privat Benoît Blanc este gay, Hugh Grant având o scurtă apariţie în postura de partener al său. "Nimeni altcineva din lume nu i-ar putea aduce mai multă bucurie lui Benoît Blanc", a glumit regizorul.

Festivalul de Film de la Londra, care se desfăşoară timp de 12 zile, şi-a deschis porţile la 5 octombrie cu o nouă adaptare în format musical a clasicului "Matilda" de Roald Dahl. Totodată, sâmbătă a avut premiera şi versiunea animată Netflix a clasicului "Pinocchio", regizat de Guillermo del Toro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.