Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, denunță 'un ABUZ INCALIFICABIL': 'Este dovada supremă' a intervenției politice în actul de justiție!

Captura facebook
Daniel Florea

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, denunță public o situație foarte ciudată - 2 decizii judecătărești identice până la virgulă și nume pentru două spețe diferite, pronunțate de 2 judecători diferiți, de la 2 Judecătorii diferite, cu sedii diferite, cu termene în zile diferite și la ore diferite, cu contestatori diferiți.

Vezi și: Cozmin Gușă, date din sondajele interne ale PSD și PNL, pentru Capitală: Firea a luat un avans considerabil

Contestațiile erau împotriva listelor de consilieri depuse de PNL la Sectorul 3 și la Sectorul 5. Cele două liste nu erau semnate de președintele organizației pe Capitală a PNL, Violeta Alexandru, așa cum prevede legea și au fost contestate de ALDE Sector 3 la Judecătoria Sectorului 3 și de PSD Sector 5 la Judecătoria Sectorului 5. Contestațiile se bazau pe o decizie din 2016 a Tribunalului București care stabilise ca ALDE nu a putut pune liste în sectoare din Capitală pe motiv că listele nu erau semnate de șeful organizației de pe Capitală (asimilat județului).

Stupoare însă - în zile diferite, cele două instanțe diferite, cu judecători diferiți au dat soluții identite până în cel mai mic amănunt. Inițial s-a pronunțat Judecătoria Sectorui 5 care a respins contestația PSD și apoi cea de la Sectorul 3 care a respins contestația ALDE. Soluția de la Sectorul 5 a fost aceeași si la Sectorul 3 cu tot cu nume - adică numele candidatului PNL de la Sectorul 5 se regăsea și în soluția de la Sectorul 3.

Primarul sectorului 5 susține că nu poate fi vorba de o eroare materială fiind vorba de instanțe total diferite, ci de o intervenție brutală a politicului în justiție. El a anunțat că va sesiza CSM și va face plângere la SIIJ pentru ceea ce el califică a fi un abuz. De remarcat că Băcanu Cristian Tudor este candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 și secretar de stat în Ministerul Justiției.

”Numele lui Bacanu Cristian Tudor, Secretar de Stat la Ministerul Justitiei si candidat PNL-USR-PLUS la Primaria Sectorului 5 Bucuresti, apare in 2 hotarari judecatoresti diferite, pronuntate de 2 judecatori diferiti, de la 2 Judecatorii diferite, cu sedii diferite, cu termene in zile diferite si la ore diferite, cu contestatori diferiti.

Este dovada suprema a interventiei ministrului adjunct al Justitiei in favoarea candidaturii lui si a celorlalti membri PNL la Primariile de Sector din Bucuresti, interventie care a determinat instantele sa-si invalideze propriile hotarari judecatoresti anterioare: aceeasi speta, solutie total opusa in cazul sau si al colegilor sai de partid.

Vom sesiza CSM (Consiliul Superior la Magistraturii) si SIIJ (Sectia de Investigare a Infractiunilor in Justitie) cu privire la acest abuz incalificabil.”, susține Daniel Florea care prezintă proba:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.