Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu propune prelungirea anului școlar pentru elevi: 'S-a pierdut foarte mult timp'

daniel funeriu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a propus prelungirea anului școlar pentru elevi, condiție în care vacanța de vară ar dura două luni, în loc de trei. Funeriu a spus că elevii ar fi avut foarte mult de suferit dacă școlile nu s-ar fi deschis acum.

„Cred că e important să fim cât mai calmi, să lăsăm deoparte disputele politice, cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să înțeleagă urgența revenirii la școală. E, din punctul meu de vedere, cea mai bună decizie dintre deciziile proaste pe care pandemia ne obligă să le luăm. Nimeni nu e fericit să închidă școlile, dar e limpede că trebuie redeschise altminteri copiii vor avea foarte mult de suferit”, a declarat Funeriu la B1 TV.

Sindicaliștii de la Termocentrala Mitia l-au asmuțit pe Virgil Popescu asupra personalului TESSA: Sunt vizate angajările și creșterile salariale

Soluția găsită de Funeriu este reducerea vacanței de vară, pentru recuperarea materiei.

„Cred că e oportună o lungire a anului școlar. S-a pierdut foarte mult timp. Nu e nicio catastrofă dacă în loc de trei luni am avea doar două luni vacanță în acest an. Oricum, România are cel mai scurt an școlar din Europa. De aceea se spune fals că materia e prea îngrămădită. Materia nu e mai grea decât în alte țări, e chiar mai ușoară, dar ea trebuie livrată de profesori într-un timp mult prea scurt. Deci ar fi un bun moment să lungim anul școlar și, eventual, să rămână mai lung decât e acum”, a declarat Funeriu.

„Uitați ce se întâmplă în Israel, unde s-a vaccinat o treime din populație. Ne arată clar eficiența vaccinului și faptul că inclusiv cei 5% care încă se îmbolnăvesc, fac forme ușoare”, a spus Funeriu legat de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.