Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Zamfir: Legea împotriva executărilor silite abuzive este blocată de PNL în Parlament

executare silita

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir (PSD), transmite luni că legea împotriva executărilor silite abuzive este blocată de liberali în Parlament.

  • „Presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, penelistul Sorin Bumb, refuza sa convoace sedinta comisiei pentru a discuta legea! Imi imaginam ca asa vor face praduitorii! Totul pentru banci, nimic pentru oameni!”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Proiectul de lege privind protectia consumatorilor fata de executarile silite abuzive sau intempestive a fost adoptat de Senat si se află in dezbatere la Camera Deputatilor. Pentru a intra la vot final, este nevoie de raportul de la comisiile de specialitate.

Citește și: CLARIFICARE de la Ludovic Orban: FĂRĂ mască la alergat în aer liber .

Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor contra executărilor silite abuzive sau intempestive prevede ca în cazul finalizării unei executări silite cu evacuarea debitorului din locuinţa familială, acesta va avea dreptul de a nu părăsi locuinţa familială timp de un an de la finalizarea procedurii de evacuare, drept pe care debitorul îl va putea exercita în vederea găsirii unei alte locuinţe familiale, în condiţii decente pentru el şi familia sa.

De asemenea, propunerea legislativă prevede că, la cererea consumatorului, instanţa este obligată să analizeze caracterul abuziv al clauzelor contractului de credit sau actului cu caracter de titlu executoriu. În cazul în care s-a încuviinţat executarea, consumatorul poate formula apel împotriva hotărârii de încuviinţare a executării. Apelul consumatorului suspendă executarea, conform proiectului.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.