Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, după scandalul cu procurorul de la Baia de Aramă: 'Adoptați Legea răspunderii magistraților'

baia de arama

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), a reacționat după cazul fetiței din Mehedinți. Politicianul este de părere că trebuie adoptată, de urgență, Legea răspunderii magistraților, pentru că procurorul Maria Pițurcă s-a folosit de abuzul de putere, atunci când a luat-o forțat pe Sorina.

Vezi aici DENUNȚUL formulat împotriva procurorului de la Curtea de Apel Craiova (.pdf)

"Cazul fetei de 8 ani de la Baia de Aramă arată clar un abuz de putere al celor care și-l permit deoarece nu există sancțiuni. Și pentru că oricum procurorii se aflau deja în atenția publică prin prisma cazurilor dubioase pe care le/ le-au gestionează/ gestionat, iată încă o situație în care procurorul se crede Dumnezeu pe pământ. Impactul emoțional al acestor imagini a fost și încă este unul extrem de puternic, motiv pentru care, mulți români au cerut dreptate pentru Sorina.

 Procuroarea de la PCA Craiova, Maria Piţurcă, șefă a secției de urmărire penală, s-a dovedit a fi rușinea procuraturii românești. Numită și procuroarea Rezist, ea se află pe lista celor care și-au declarant public susținerea pentru Codruța Kovesi, anturaj în care se află inclusiv “politicianul” justițiar Cristi Danileț, care îi și ia apărarea pe facebook, postare analizată și sancționată dur de către Dana Gîrbovan.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR: fetiță de 8 ani, ridicată cu FORȚA de poliție. Suspiciuni că ar fi dată în SUA pentru trafic de organe

Acest caz deschide ample dezbateri despre legislația în vigoare privind procedura de adopție a unui copil și mai ales, despre ce este de făcut cu magistrații în cazul cărora se dovedește că au săvârșit abuzuri în exercitarea profesiei lor. Este, indiscutabil, un moment în care Legea Răspunderii Magistraților ar trebui să fie în fruntea priorităților legislative ale Parlamentului. Este treaba organelor de competență să descâlcească aceste încrengături ale procesului de adopție din cazul Sorinei, dar, este în sarcina parlamentarilor să creeze legi care să prevină astfel de situații și, o dată pentru totdeauna, să taie din elanul procurorilor, scoțându-i din magistratură, așezându-i la același nivel cu avocații, acolo unde le este locul. Nu mai putem permite ca unii dintre aceștia să distrugă viețile românilor!", a declarat pre;edintele PER.

Dănuț POP

Președinte PER

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.