Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuţ Pop: Cum 'moare' Klaus Iohannis de grija justiției

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Președintele PER, Dănuț Pop, consideră că organizarea referendumului este doar un subiect de campanie pentru Klaus Iohannis.

''Se pare că importanţa organizării referendumului este doar un subiect de campanie pentru Klaus Iohannis. Deși se arătase foarte preocupat pe această temă, astăzi, președintele României a fost marele absent din Parlament atunci când aleșii românilor și-au dat acordul prin vot cu privire la organizarea referendumului pe tema Justiției, pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, cea care i-a ținut isonul, pe post de vuvuzela a fost Raluca Turcan (PNL) care, în loc să aducă deslușiri juridice, mai mult i-a dezorientat pe cei de la USR.

Citește și: Tudorel Toader vorbește despre zvonul că ar fi următorul procuror general al României: Am fost procuror la început

Știind că totuși, poziția parlamentarilor pe această temă este facultativă, Klaus Iohannis a preferat să puncteze un alt eveniment de campanie, total nesemnificativ pentru români și România. Și-a lansat cea de-a treia carte. Probabil că se numără printre excepțiile internaționale de președinți de țară care scriu în timpul mandatului, în loc să se dedice în totalitate conducerii țării în fruntea căreia au fost aleși. Dacă ne întrebam la începutul preluării mandatului, de ce președintele era tăcut sau absent, ori, de ce își lua atât de des concedii prin destinații exotice, astăzi avem răspunsul. Străinătatea îl inspiră. Regretabil este că, în afară de ziua lansării nimeni nu mai vorbește depre cărțile sale și poate că, și în ziua aceea, unii o fac de rușine. Ar fi fost ceva ca Iohannis să rămână în memoria românilor ca un bun scriitor măcar, dacă în mandatul de președinte al României nu a demonstrat nimic.

Conform articolului 74 din Constituţie, cetăţenii nu pot avea iniţiativă legislativă pe problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea. Acestea sunt subiecte reale care ar fi trebuit să îi consume timpul președintelui României, dacă l-ar fi frământat cu adevărat gândurile pe tema justiției.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.