Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuţ Pop: 'Gunoiul din guvernul Cioloş'

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Președintele PER, Dănuț Pop, afirmă că Alianța 2020 își susține amatorismul sub brandul corupției.

''Alianța 2020  își ascunde amatorismul sub brandul corupției, exploatat în această campanie pentru a-și masca lipsa proiectelor concrete pentru Parlamentul European. În afară de populism, franțuzul Julien nu pierde ocazia de a critica OUGurile emise de guvernele PSD, în loc să explice românilor de ce guvernul din 2016, sub coordonarea sa, a modificat peste 150 articole din Codul Penal, articole declarate ulterior ca nefiind constituționale.

Și pentru că acolo unde este ura, ipocrizie și amatorism, tupeul își face loc, modificări neconstituționale au fost semnalate la multe alte OUGuri emise de guvernul Cioloș. De exemplu, dacă în Hotărârea nr. 1.424 / 18 noiembrie 2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea centrului național de sănătate mintală și lupta antidrog, aprobată de Emil Boc, la articolul 14, se făcea referire la un CENTRU ca parte a Ministerului Sănătății, care avea printre atribuții, asigurarea colectarea, prelucrarea şi interpretarea de date în domeniul sănătăţii mintale cât și monitorizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate mintală (punctele e și f), guvernul Cioloș, lipsit de viziune, a avut grijă să facă o modificare neconstituţională. Astfel, prin Ordinul 488/ 15 aprilie 2016, se aprobă Norme de aplicare din 15 aprilie 2016 a Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 prin care se aduc efectiv modificări majore asupra legii în cauză. Tehnocrații, în toată splendoarea lor, nu știu faptul că prin normă se respectă legea și nu se fac schimbări de conținut. Din acel moment, în viziunea echipei lui Dacian Cioloș, Ministerul Sănătății devine o instituție lipsită de obiect și atribuțiile acesteia sunt transferate preferențial unor simple ONGuri. Iar surprizele abia acum încep. Oamenii lui Cioloș oferă criterii vagi care trebuiesc îndeplinite în legătură cu obținerea autorizației de către organizațiile nonguvernamentale și mai ales, condiții nereprezentative, irelevante, confuz permisive pentru reprezentanții ONGurilor (sociologi sau asistenți sociali) care se presupune că vor face “monitorizarea”(vezi art. 18, 19 din Normă). Așadar, cel mai iute activist din piața Victoriei poate verifica un medic psihiatru doar dacă are 5 ani vechime în OUG și dacă “desfăşoară activităţi în domeniul sănătăţii mintale sau al protecţiei drepturilor omului”, sintagmă care nu se definește. Inclusiv un postac activist care își dă cu părerea pe facebook se poate considera că desfășoară astfel de activități și deci, poate verfica un medic. Oare cum se vor comporta acești oengişti în cazul unor internări nevoluntare sau în cazul unor pacienți conflictuali, ori care au suferit o criză și pe care îi găsesc imobilizați la pat, într-o stare lamentabilă?

Citește și: Reprezentanții SNLP, invitați de Ana Birchall la Guvern - Ministrul interimar al Justiției dorește închiderea conflictului

În concluzie, aplicarea Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice prin Norma care aduce modificări, sub coordonarea lui Dacian Cioloș, este neconstituțională iar trimiterea unor terți nespecializaţi să verifice medici (a căror perioadă de rezidențiat este de 5 ani), nu doar că este strigătoare la cer, dar arată nivelul de pregătire și viziune a celor care se dau salvatori ai României.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.