Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, liderul PER, semnal de alarmă de Ziua Mediului: Trebuie schimbată legislația

Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Marcăm Ziua Mondială a Mediului în plină criză a petrolului, a gazului și a electricității. Preturile au explodat si problema aprovizionarilor este semnalata de mai multe state. Agenda ecologica europeana este departe de obiectivele stabilite. Asistam chiar la o schimbare de paradigmă în privința energiei sustenabile, atenționează Dănuț Pop, liderul PER, care cere o schimbare urgentă de paradigmă.

România trebuie să evalueze corect provocările globale legate de climă şi mediu. Ne confruntăm de multi ani cu aceleași probleme: gestionarea deseurilor si taierea padurilor, avand aplicat de catre Comisia Europeană infringement pe poluare si taieri ilegale. România trebuie sa prioritizeze oprirea deşertificării si sa acorde o importanta mai mare agriculturii romanesti si a alimentatiei cetățenilor săi. Țara noastră trebuie să îsi gestioneze mai atent resursele, mai ales apa potabila.

Nu ne ajuta cu nimic sesiunile foto facute de parlamentari și guvernanți la actiuni de mediu, promisiunile sau parerile de rau pe la TV. Trebuie schimbată și adaptată legislația pe tot ce înseamnă sustenabilitate, parteneriat durabil cu mediul inconjurator si siguranta existentiala a romanilor.

Încălzirea globală este războiul tăcut declanșat împotriva tuturor, iar armele noastre sunt deciziile politice! Tranziţia ecologică va reconfigura geopolitica, inclusiv interesele economice, comerciale şi de securitate mondiale, generand provocări pentru o serie de state şi societăţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.