Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov, despre tăierea bugetelor serviciilor: Guvernul nu a putut sau nu a vrut / Ce conține amendamentul lui Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Consilierul premierului Viorica Dăncilă pe teme economice, Darius Vâlcov, a declarat duminică, la Antena 3, că bugetele serviciilor secrete nu au fost tăiate în proiectul de buget pe 2019 pentru că Guvernul „nu a putut sau nu a vrut”.

„Guvernul nu putea sa faca acest lucru sau nu a dorit sa faca acest lucru dupa ce s-a obtinut un aviz de la CSAT. Bugetul SRI a crescut. Inteleg ca exista deja un amendament care va fi depus maine in Parlament, al dlui Liviu Dragnea, inteleg ca se ia de la aceste servicii astfel incat sa se ajunga undeva peste media Uniunii Europene, dar mai aproape de ea”, a spus Darius Vâlcov.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica trecută, la Parlament, că le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate.

"I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente", a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Întrebat dacă va mai cere un nou aviz de la CSAT, liderul PSD a subliniat că "Parlamentul nu cere aviz de la nimeni".

Citește și: Darius Vâlcov deschide un nou front de luptă cu BNR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.