Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov îi împlinește VISUL lui Liviu Dragnea, după LOVITURA de la CCR: Va fi făcut în două săptămâni - VIDEO

Inquam Photos / George Calin
Dragnea LEGEA OFF SHORE

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, a afirmat, vineri, că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) ar putea fi înfiinţat în două săptămâni după ce va fi făcută publică motivarea deciziei Curţii Constituţionale în cazul FSDI.

"Urmează să ne clarifice Curtea Constituţională. (...) Cred că în două săptămâni din momentul în care apare (motivarea, n.r.), apare şi Fondul, după ce apare motivarea", a declarat Vâlcov la România TV despre proiectul preferat la lui Liviu Dragnea.

Citește și: ANAF avertizează: „Mai sunt 5 zile!”

Pe 19 iulie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi înfiinţat printr-o hotărâre de guvern, după ce Curtea Constituţională a anunţat că nu este posibil acest lucru prin intermediul unei legi.

"După decizia Curţii Constituţionale, paşii următori sunt la nivel de guvern - emiterea unei ordonanţe pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a considerat necesar, iar pasul următor va fi emiterea unei hotărâri de guvern pentru a stabili înfiinţarea Fondului", a spus Teodorovici.

Citește și: O fabrică aflată la 100 km de București cucerește România! Kaufland, Lidl, Auchan și Mega Image se bat pe produsele sale

Pe 18 iulie, Curtea Constituţională a României a admis sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de PNL, USR şi PMP la legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.