Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov nu vede nicio problemă în prăbușirea Bursei: 'E o fluctuație, nu se prăbușește! Ar fi o greșeală ca Guvernul să nu dea OUG'

Inquam Photos / Octav Ganea
Darius Valcov

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Asta, după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare și că Guvernul a spus că va introduce o taxă de lăcomie pentru bănci.

Darius Vâlcov a spus că fluctuația Bursei e una normală, iar pierderile de miercuri vor fi recuperate în 3 săptămâni.

Citește și: Victor Ponta atacă Guvernul! Ce a avut de spus fostul prim-ministru despre actuala guvernare

”Sunt fluctuații la bursa de la București în urma anunțului domnului ministru al Finanțelor. Ar fi o greșeală ca OUG să nu se dea. Aceste scăderi sunt trecătoare. Să vă așteptați că aceste căderi să fie recuperate în două-trei săptămâni. Probabil o reacție emoțională – Atenție se prăbușește bursa. Nu se prăbușește. Își va reveni. Fluctuația e normală. Suntem dispuși să intervenim și să mărim capitalul la Eximbank și la CEC Bank, ca să ajutăm piața de capital și împrumutul.

Creditarea e oricum blocată în România. Este măsura aplicată de la 1 ianuarie de către BNR care a considerat că e bine să crească dobânda de politică monetară și să scadă gradul de creditare la populație. De aceea a fost nevoie ca Guvernul să vină cu programul ”Investește în tine”. Numai în momentul când va exista cerere oferta nu trebuie să vină de la actorii care sunt în piață.

De când a venit PSD la putere, băncile ne vând scump. Noi am spus că nu vindem din Eximbank și CEC Bank.”, a spus Darius Vâlcov la Antena 3.

Citește și: Iohannis lansează racheta către Guvern! Este sigur că va funcționa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.