Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dat dispărut după condamnare, Sorin Oprescu revine: Fostul primar pregătește riposta în justiție (surse)

INTERVIU - SORIN OPRESCU

Deși fugar, Sorin Oprescu pregătește ofensiva împotriva Curții de Apel București și a statului român, despre care consideră că l-a „masacrat” pe nedrept.

Familia fostului primar general al Capitalei a contactat deja avocați pentru a declanșa căile de atac extraordinare și pentru a demara procedura la nivel covențional, precizează surse apropiate de acesta, pentru stiripesurse.ro.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire, după ce a fost condamnat, vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare și nu a fost găsit.

Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Inițial, Sorin Oprescu a fost condamnat, în 2019, la 5 ani și 4 luni de închisoare. Instanța de apel i-a aplicat o pedeapsă dublată lui Sorin Oprescu având în vedere mai multe circumstanțe agravante la individualizarea pedepsei. Este menționată atât atitudinea lui Oprescu din timpul procesului, imaginea falsă pe care și-a creat-o, dar și preocuparea constantă de a se îmbogăți din banul public. Banii dobândiți ilegal au fost folosiți inclusiv la „consumarea plăcerilor vieţii, precum plimbări frecvente între proprietăţile sale luxoase şi la Viena, la hoteluri de lux, întreţinerea unei concubine costisitoare”, remarcă instanța. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.