Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datele personale a mii de râmniceni au fost folosite în interes electoral

Mii de oameni din Râmnicu Sărat au primit mesaje în care erau îndemnați cu cine să voteze. În după-amiaza zilei de 21 septembrie, 9.500 de râmniceni au primit de pe două numere de telefon (n.r. 1847 și 1867) SMS-uri electorale care făceau referire la aspecte importante din Râmnicu Sărat prezentate într-o manieră manipulatoare și de propagandă. Semnatarul mesajului a fost Viorel Holban, președintele PNL Râmnicu Sărat și candidatul pentru treia oară la Primărie. Finalul mesajului a fost însoțit de un link care conducea direct pe canalul de youtube al aceluiași Viorel Holban, informează ramnicpress.ro.

Instantaneu, foarte mulți râmniceni s-au arătat revoltați, majoritatea întrebându-se cum a ajuns numărul lor de telefon în posesia candidatului PNL și dacă acest lucru este legal. Motiv pentru care o mare parte a lor a reclamat acest mesaj atât la Poliție, cât și la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

„În urma investigațiilor făcute de persoane fizice, s-a descoperit că numărul scurt 1867, cu funcție de serviciu sms, este pus la dispoziție, atât singular, cât și prin parteneri, de o firmă din București. Așa, s-a descoperit că acest număr a fost folosit printr-unul din partenerii firmei, derogat de orice vină, de către nimeni altul decât Dan Manciulea. Fostul șef al Inspectortului General pentru Situații de Urgență Buzău și primul pe lista candidaților PNL la Consiliul Local Râmnicu Sărat.

Singurul motiv pentru care acest sms a putut fi trimis din aplicație a fost acela că, în text, nu există, ca flitru de securitate, numele unui partid politic. În urma solicitărilor efectuate, repezentanții firmei NETOPIA WEB2SMS, cât și partenerul său al cărui client și utilizator este Dan Manciulea, i-au solicitat acestuia să oprească în regim de urgență transmiterea acestor tipuri de campanii. În plus, i-au solicitat să intre de urgență în legătură cu persoanele care au înaintat plângerea pentru a lămuri aspectele legate de acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, privind campaniile de Bulk Sms Marketing.

Până la acest moment, niciuna dintre persoanele reclamante nu a primit niciun fel de comunicare de la domnul Dan Manciulea”, arată publicația citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.