Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron, mesaj pentru Brexit: 'Cine nu a făcut-o, se poate înregistra'

Gov.uk
David Cameron

Premierul britanic David Cameron a declarat miercuri că persoanele care nu au reuşit să se înregistreze pentru a vota la referendumul de la 23 iunie privind apartenenţa la Uniunea Europeană din cauza problemelor cu site-ul guvernului ar trebui să o mai poată face, chiar dacă a trecut termenul limită, transmite Reuters.

Site-ul guvernului s-a blocat cu puţin timp înainte de termenul limită, care a fost marţi la miezul nopţii, ceea ce a făcut ca politicieni de top şi organismul de monitorizare a alegerilor să ceară Biroului Electoral să prelungească perioada de înregistrare.

Citește și: ȘOCANT O femeie a murit pentru că a băut prea multă…APĂ

"Dacă nu eşti înregistrat şi vrei să votezi la acest referendum privind UE, ar trebui să te înregistrezi în continuare", a postat Cameron pe Twitter.

"Cererea uriaşă a făcut ca sistemul să fie suprasolicitat azi-noapte. Discuţii urgente cu Biroul Electoral pentru a încerca să asigurăm că oamenii care se înregistrează vor putea vota", a mai scris premierul.

Citește și: Unic în lume: Satul din România cu șosea din marmură și cu un singur locuitor

Peste un milion de potenţiali votanţi au aplicat pentru a se înregistra online în ultima săptămână, jumătate dintre ei numai în ultima zi, conform unui site al guvernului care oferă date privind sistemul de înregistrare.

Prezenţa la vot la Brexit este de aşteptat să fie un element-cheie pentru rezultatul final al unui referendum care se anunţă extrem de strâns, tinerii fiind consideraţi a fi pro-UE, însă mai puţin dornici de a ieşi la vot. Mai mult de jumătate dintre cei care s-au înregistrat în prima zi au sub 34 de ani, scrie agerpres.ro.

Citește și: ÎNSPĂIMÂNTĂTOR Momentul în care un leu atacă un copil / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.