Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a demisionat Victor Ponta: Ion Iliescu spune totul / VIDEO

victor ponta dna

De ce a demisionat Victor Ponta? Ion Iliescu îl critică pe fostul şef de la Palatul Victoria. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului a fost intempestivă şi necumpănită, susţine Ion Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD a declarat că decizia lui Victor Ponta l-a luat prin surprindere, pentru că fostul premier nu s-a consultat cu partidul.

Citeşte şi: Câştigă 1,3 milioane de dolari pe an din joacă: Povestea de senzaţie a unui copil minune

Victor Ponta nu a putut rezista presiunii pe care a exercitat-o strada şi a preferat să facă un pas în spate, crede Ion Iliescu. Fostul lider al PSD admite însă că demisia premierului după accidentul de la clubul Colectiv era necesară. „S-a folosit momentul respectiv, cu demonstraţia aceea din Piaţa Universităţii care a creat o stare tensionată şi o presiune asupra guvernului la care el nu a rezistat. Pe toţi ne-a luat prin surprindere, nici nu s-a consultat cu partidul atunci. Nu poate fi nici el învinuit pentru această decizie, oarecum cam intempestivă. Dar dacă nu o făcea presiunea asupra lui devenea foarte mare”, spune Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD.

Citeşte şi: Am putea scăpa de taxa radio-tv: Ce ne pregătesc aleşii

Decizia lui Victor Ponta a fost criticată şi de Liviu Dragnea, la vremea respectivă. „Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului nu a afectat imaginea PSD-ului, a tulburat PSD-ul pentru că sigur că PSD-ul dorea să rămână la guvernare. M-a căutat, a venit la mine acas dimineaţă, mi-a spus că a avut o discuţie cu domnul Gabriel Oprea cu o seară înainte şi că s-a decis să îşi depună mandatul”, declară Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Citeşte şi: Cele mai ridicole şpăgi din 2015: Doi pui, o mămăligă sau mâncare pentru câini

Liderul PSD a fost, de fapt, cel ce a anunţat demisia premierului. La cincisprezece minute după această declaraţie, Victor Ponta susţinea ultima sa conferinţă La Palatul Victoria. „Şi evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru”, declara la acel moment Victor Ponta, fost premier. Totuşi, Ion Iliescu crede că Victor Ponta nu şi-a spus ultimul cuvânt în politică. „Este totuşi încă tânăr pe de o parte şi, pe de altă parte, la vârsta lui este un om care a acumulat experienţă politică utilă şi necesară şi partidului şi lui personal şi ţării”, adaugă Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, conform Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.