Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost arestat administratorul afacerii Elenei Udrea. Sistemul corupt mergea ca uns

primar arestat

Administratorul afacerii Elenei Udrea de la Nana, Tudor Breazu, a fost arestat pentru 30 de zile în urmă unei decizii a Tribunalului Bucureşti, în dosarul Gala Bute, la propunerea DNA. Breazu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Tudor Breazu ar fi intermediat o mită, în valoare de 50.000 de euro, provenită de la administratorul unei societăţi comerciale care a primit mai multe contracte de la Ministerul Dezvoltării în timpul mandatului Elenei Udrea.

Procuroii DNA investighează infracţiuni de corupţie în legătură cu obţinerea şi folosirea fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010-2012. Anchetatorii susţin, potrivit unor surse judiciare, că finanţarea proiectelor din perioada respectivă se făcea doar cu aprobarea ministrului Elena Udrea, fără niciun criteriu obiectiv.

Pentru a-şi primi bani cuveniţi pentru lucrările executate, firmele care desfăşurau proiecte finanţate de minister trebuiau să dea 10% din valoarea contractelor către persoane cu funcţii de conducerea ministerului. Pentru ca totul să pară legal, în operaţiuni erau implicate persoane şi firme din afara ministerului, întocmindu-se diverse contracte fictive.

Tudor Breazu este deţinătorul domeniilor de internet care conţin numele Elena Udrea şi al mai multor mărci pentru diferite mişcări politice asociate cu aceasta. Judecătorul a fost de acord că Breazu a cunoscut caracterul fictiv al operaţiunilor în baza cărora a încasat sumele de bani despre care vorbesc procurorii, precum şi beneficiarul acestora.

Serviciile invocate - de consultanţă imobiliară - nu pot justifica plata unui comision de aproape 50.000 de euro în condiţiile în care practica generalizată a agenţiilor imobiliare constă în perceperea unui comision de aproximativ 2% la momentul finalizării unei tranzacţii imobiliare. Cu atât mai puţin s-ar justifica plata unei sume de bani atât de mari doar pentru identificarea bunului tranzacţionat, în absenţa oricărei tranzacţii. La aceasta se adaugă împrejurarea că firma implicatp nici nu ar mai fi avut fonduri cu care să realizeze o eventuală tranzacţie, în condiţiile în care ar fi folosit cea mai mare parte a veniturilor obţinute pentru plata serviciilor de consultanţă.

Judecătorul a fost de acord că privarea de libertate a lui Tudor Breazu este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică. Manevrele acuzate de DNA ar reprezenta un fenomen extrem de periculos pentru buna funcţionare a statului.

Arestarea a fost considerată necesară şi pentru a crea un sentiment de securitate socială, prin acţiunea împotriva infracţionalităţii. Lăsarea în libertate a inculpatului ar fi reprezentat un pericol concret pentru ordinea publică, generând, implicit, o stare de neîncredere şi insecuritate în rândul persoanelor care respectă ordinea de drept şi valorile sociale, ordinea publică implicând un climat social firesc, în care să fie asigurată funcţionarea normală a instituţiilor statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.