Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a lipsit Grindeanu de la discursul lui Iohannis? A făcut lobby la multinaționale

Inquam Photos / George Călin
Inquam Sorin Grindeanu gesturi

Marți, președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs tăios la adresa PSD în plenul Parlamentului, alocuțiune la care, deși și-a anunțat participarea, premierul Sorin Grindeanu a lipsit.

Șeful Guvernului a motivat absența sa de la Parlament prin faptul că nu a primit o invitație oficială de șeful său de partid, președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, sau din partea șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Motivul real este însă cu totul altul. STIRIPESURSE.RO a aflat că, la orele în care Iohannis se războia cu social-democrații și democrat-liberalii în Parlament, șeful Guvernului se întâlnea cu reprezentanții companiei americane Bell Helicopters, întâlnire mijlocită chiar de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, întrevedere despre care Sorin Grindeanu nu a dat nici un fel de explicație.

La discuțiile dintre Klemm, Grindeanu și cei de la Bell Helicopters a participat și ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, conform unui comunicat de presă de la Guvern.

”Este foarte intersesant că Grindeanu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA care a mijlocit și întrevederea cu reprezentanții companiei Bell Helicopters, chiar în acest context politic foarte dificil pentru el, când sute de mii de oameni îi cer demisia în stradă.

Nu văd de ce era urgentă o astfel de întâlnire, acum când Guvernului îi miscă pământul sub picioare. Cred că șeful Guvernului a avut binecuvântarea lui Liviu Dragnea să se vadă cu americanii și să le promită marea cu sarea, numai să scape de presiunea străzii. Adică, reprezentatul lui Donald Trump la București, ambasadorul Klemm, să-i spună lui Klaus Iohannis că nu mai e cazul să pună presiune pe Guvern, că acesta s-a dat pe brazdă. Dacă e vorba de achiziția de elicoptere de atac de la Bell, interesant este faptul că la discuție nu a fost cineva de la MAPN, instituția care va benficia, practic, de aceste elicoptere.

De ce nu s-au dus și la Iohannis, care e șeful armatei și care trebuie să supună votului CSAT achiziționare de tehnică militară?”, ne spun surse din PSD. În urmă cu câteva săptămâni, atât premeirul Grindeanu, cât și șeful PSD, Liviu Dragnea, au fost prezenți la instalarea oficială în funcție a președintelui SUA, Donald Trump, prilej cu care cei doi au avut și numeroase întâlniri cu afaceriști americani, printre care, spun sursele din PSD, și cei de la Bell Helicopters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.