Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce să optezi pentru artroscopie când ai o problemă articulară

Radu Pop
arteroscopie sanador

Problemele articulare sunt foarte întâlnite și se manifestă adesea prin dureri repetate, care uneori pot afecta mobilitatea pacientului și astfel autonomia acestuia și, implicit, calitatea vieții. În aceste situații, pacienților li se recomandă să nu aștepte agravarea acestor probleme, ci să se adreseze medicului. În cazul în care este nevoie de un consult de specialitate, medicul ortoped dispune de o metodă avansată de diagnostic articular minim invaziv, care, la nevoie, se poate transforma într-o metodă de tratament: artroscopia.

Artroscopia este o procedură modernă, minim invazivă, de diagnostic și tratament al afecțiunilor articulare. Intervenția presupune realizarea unei incizii de mici dimensiuni (nu mai mare de 0,5 cm), prin care chirurgul ortoped introduce în spațiul articular un instrument numit artroscop – un tub subțire, prevăzut la capăt cu o cameră video. Imaginile obținute de această cameră sunt transmise pe un monitor de înaltă rezoluție, astfel încât medicul poate să vadă în detaliu toate elementele articulației. Dacă este necesar, el poate realiza și alte incizii, la fel de mici, prin care va introduce o serie de instrumente chirurgicale miniaturizate, cu ajutorul cărora va trata articulația.

Cele mai multe artroscopii sunt necesare pentru diagnosticarea și tratarea genunchiului sau a umărului, dar metoda poate fi folosită cu succes și pentru alte articulații – încheietura mâinii, gleznă, șold, cot.

Procedura are numeroase avantaje, comparativ cu operațiile clasice de la nivelul articulațiilor. Fiind minim invazivă, nu sunt necesare incizii de mari dimensiuni, prin urmare riscul de complicații și durerea postoperatorie sunt reduse considerabil, iar precizia diagnosticului intraoperator este mare. Intervenția este indicată atunci când tratamentul medicamentos administrat pentru durerile articulare nu este eficient, după realizarea unor investigații esențiale pentru diagnosticul corect: radiografie, ecografie, RMN, analize de laborator.

Artroscopia de umăr este folosită pentru a trata o gamă largă de afecțiuni: luxații de umăr, leziuni de labrum, instabilitatea articulației, leziuni ale cartilajului articular, bursite, calcificări de tendoane, umăr înțepenit, prezența unor ciocuri, leziuni de tendon, dar și pentru fracturi ale claviculei și extremității proximale humerale. Artroscopia de genunchi este utilizată în special pentru a trata leziunile de menisc și rupturile totale sau parțiale de ligamente încrucișate.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de artroscopie realizată cu echipamente moderne, de blocuri operatorii bine dotate și de o secție performantă de terapie intensivă. Echipa operatorie are o bogată experiență în realizarea de intervenții minim invazive, dar și clasice, în funcție de indicația terapeutică. Astfel, pacienții vor primi cele mai bune opțiuni de tratament, în siguranță, cu o durată scurtă de spitalizare și în condiții de confort sporit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.