De ce spun medicii că slănina de porc este sănătoasă. Ce beneficii senzaționale are consumul moderat

Autor: Alice Draghici

Publicat: 01-11-2023

Actualizat: 01-11-2023

Article thumbnail

Sursă foto: niceeynice.wordpress.com

Medicii și nutriționiștii recomandă slănina de porc pentru grăsimile sănătoase pe care le conțin. Un singur amendament este însă făcut în legătură cu beneficiile consumului de slănină.

Slănina este un preparat tradițional și se găsește adesea pe mesele românilor, mai ales iarna, iar cei mai mulți aleg să o consume cu ceapă roșie.

Slănina are numeroase beneficii pentru sănătate, însă ea trebuie consumată în cantități reduse, potrivit doctorulzilei.ro.

Slănina este sănătate curată și este bună pentru creier și stomac, susțin medicii și nutriționiștii. Bunicii noştri o mâncau des, de la micul dejun.

La micul dejun este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă!

Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima. În plus, nu este nici greu de preparat.

Reduce îmbătrânirea și prevenirea bolii Alzheimer și a demenței

Fasfatidilcolina sau colina este un nutrient esențial și se găsește în carne și ouă. Un studiu a arătat că utilizarea colinei reduce îmbătrânirea și prevenirea bolii Alzheimer și a demenței. Dacă vei consuma slănină cu moderație, aceasta contribuie la o memorie mult mai bună și va menține creierul sănătos pe o perioadă îndelungată.

Slănina acționează ca un pansament gastric pentru persoanele care o au în meniu, mai ales când consumă băuturi alcoolice. În acest fel că pereții stomacului se acoperă cu grăsime și se previne absorbția rapidă. O explicație pentru consumul de țuică în zonele muntoase, unde, la aperitiv, nu lipsește slănina.

Nutriționistul Mihaela Bilic spune chiar că „somonul cu picioare e… porcul de Mangalița”. Aceasta a explicat că slănina conține grăsimi sănătoase, ca somonul și uleiul de măsline.

„Nu fugiți de slănina de porc! Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”, a mai spus Mihaela Bilic.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a mărturisit cât de important este să mănânci slănină, dar trebuie să existe întotdeauna un echilibru. Medicul sugerează o cantitate cu moderație, deoarece după o anumită vârstă se ard mai puține calorii și putem lua kilograme în plus.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri