Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce sunt periculoase piersicile pentru sănătate

Pinterest
piersici

Piersica are un potenţial alergen ridicat. Specialiştii spun că unele persoane, alergene la polen, pot prezenta urticarie de contact, atunci când consumă piersici, arată ADEVĂRUL.RO.

Piersicile nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet şi celor supraponderali, deoarece au un conţinut crescut de zahăr. De asemenea, există anumite categorii de persoane care pot semnala diverse alergii la puful specific fructului .

“Aceasta se manifestă prin mâncărimi ale nasului, ale buzelor, edem la nivelul buzei şi a limbii. În cazurile severe poate apărea şi umflarea glotei, ceea ce duce la dificultăţi în respiraţie. De exemplu, persoanele sensibile la polenul de arbori (în special mesteacăn) pot fi alergice şi la mere, pere, caise, piersici, cartofi noi, ţelina, morcovi, tomate. De asemenea, pacienţii alergici la graminee şi cereale pot fi sensibili şi la leguminoase, piersici, pere, pepene, tomate, cereale integrale, inclusiv la pâinea integrală. În ceea ce priveşte sfera gastrointestinală, specific următorul lucru: există persoane cu hiperaciditate gastrică şi în acest caz o cantitate prea mare de piersici mâncată poate crea probleme de aciditate gastrică cu efecte nedorite, cum ar fi: durerea, senzaţia de arsură stomacală, balonare”, a spus dr. Daniela Stan, medic de familie.

Cea mai importantă calitate, datorată proprietăţilor antioxidante, este că întârzie procesul de îmbătrânire. Piersicile au un conţinut mare de vitamina C şi provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au în componenţa lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu şi seleniu. Conţin, de asemenea, cantităţi deloc neglijabile de fitonutrienţi, antioxidanţi şi carotenoizi, fibre.

„Consumul de piersici stimulează apetitul şi secreţia sucurilor gastrice şi biliare, ajută la echilibrarea sistemului nervos şi întărirea imunităţii organismului. Datorită vitaminelor şi mineralelor, piersica poate fi de ajutor persoanelor slăbite, astenice, fără poftă de mâncare, a celor aflate în convalescenţă sau care prezintă stări depresive”, spune medicul.

Ele favorizează digestia, înlătură contispaţia şi au un efect benefic împotriva hemoroizilor. Antioxidanţii din aceste fructe inactivează radicalii liberi. Piersicile conţin principii bioactive care au efect de inactivare a radicalilor liberi şi menţin integritatea celulei, astfel că piersicile luptă împotriva apariţiei cancerului şi a afecţiunilor cardiovasculare. Efectele benefice ale piersicilor sunt recunoscute şi în cazurile de litiază urinară, probleme ale ficatului, reumatism şi gută, datorită acţiunii diuretic-depurative. Au un efect energizant, înlătură oboseala şi întăresc imunitatea organismului. Prin conţinutul de fosfor ajută şi la echilibrarea sistemului nervos. Reduc conţinutul de colesterol din sânge şi sunt indicate în cazul anemiilor, dar şi în cazul afecţiunilor renale (nefrită, calculi renali).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.