Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ziua Justiției, Raluca Turcan o ia pe urmele lui Orban: Vicepremierul bagă CCR în sistemul de justiţie

Guvern
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan acuză CCR că a dat lovitura de grație justiției, chiar de ziua ei, aceasta făcând referire la decizia Curții prin care s-a stabilit că izolarea și carantina nu sunt în conformitate cu Legea fundamentală. Turcan vorbeşte despre reforma justiţiei şi bagă CCR în această categorie, deşi, potrivit Constituţiei, Curtea este o autoritate independentă.

„CCR a dat lovitura de grație justiției, chiar de ziua ei.

În niciun an nu s-a întâmplat să sărbătorim Ziua Justiției cu o decizie a CCR care să pună în pericol sănătatea și siguranța publică, așa cum se întâmplă astăzi. Niciodată nu s-a întâmplat ca, într-un context de criză, Curtea să refuze statului dreptul de a-și proteja cetățenii și sănătatea publică.

Orice reformă instituțională cere timp și efort, cu atât mai mult atunci când este vorba despre instituții independente, chemate să facă dreptate. Este un proces pe care deja l-am început, odată cu referendumul de anul trecut, și pe care avem motive absolut legitime pentru a-l duce la capăt, cu bine.

Acest lucru înseamnă:

- Depolitizarea actului de justiție;

- Toleranță zero față de corupție;

- Profesionalismul și integritatea – criteriile unice de promovare în sistem a celor chemați să înfăptuiască binele public.

Sunt cerințe minime pentru respectarea statului de drept, atât în ceea ce privește reforma CCR – absolut necesară astăzi, cât și cea a sistemului de justiție în ansamblul său.

Vreau să îi felicit pe toți aceia care și-au înțeles menirea ca parte a sistemului de justiție și au înțeles să rămână drepți și independenți în judecata lor. Le mulțumesc tuturor magistraților și profesioniștilor care pun umărul, alături de această guvernare, pentru a îndrepta legile justiției, ani de-a rândul mutilate în interesul unui grup privilegiat al puterii. Sprijinul lor ne este absolut necesar pentru a întări justiția din România și vom continua dezbaterile deja începute pentru finalizarea proiectelor de lege”, se arată pe pagina de Facebook a lui Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.